По нова формула ще се проведе европейското първенство по волейбол

...
По нова формула ще се проведе европейското първенство по волейбол
Коментари Харесай

Нова формула за европейското по волейбол

По нова формула ще се организира европейското състезание по волейбол за мъже. Шамипонатът на Стария континент е през септември, а жребият ще се тегли на следващия ден вечер в Брюксел. Нашите национали са сложени в урна 2 дружно със съставите на Германия, Финландия и Чехия. В най-силната първа група за жребия са Русия, Сърбия, Полша и Италия, които ще бъдат водачи на предварителните групи.

За първи път европейското ще се организира редом в цели 4 страни - Франция, Холандия, Белгия и Словения. Участват 24 тима, които на следващия ден ще бъдат разпределени в 4 групи по 6. Последните два отпадат непосредствено от шампионата, до момента в който останалите не престават към 1/4-финалите. Там към този момент се играе на директна елиминация, а не както беше досета - плейоф за продължение напред. По остарялата формула водачите в първите групи се класираха непосредствено за 1/4-финал.



Разпределението на урните за жребия, който ще се тегли на 16 януари в Брюксел.

Разпределението на предварителната фаза е следното: група А - във Франция, Група В - в Белгия, група С - Словения и група D - Холандия. Полуфиналите и финалът ще се състоят в Париж.
 България - Канада 2:3 в последния мач на СП в София @@@

На последното европейско състезание в Полша българският тим приключи 6-и. На идните финали националите ще бъдат с нов треньор - Силвано Пранди, който през 2009 година ги изведе до бронз на шампионата в Турция.

24chasa.bg

Gooooood morning from Brussels

The Atomium is ready to host the Drawing of Lots for the #EuroVolleyM final 18:30 CET

LIVE on Фейсбук and https://t.co/5xiFVKXni3 pic.twitter.com/Nz5bFr6HMM
— EuroVolley (@CEVEuroVolley) January 16, 2019
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР