По нов, още по-атрактивен начин ще се разпределя джакпотът в

...
По нов, още по-атрактивен начин ще се разпределя джакпотът в
Коментари Харесай

Джакпот стимулира рекорди на Wizz Air София маратон

По нов, още по-атрактивен метод ще се разпределя джакпотът в българската верига „ Бягането като метод на живот “ през 2020 година, част от която е и идният тази неделя Wizz Air София маратон. Тази година поредицата започва на 30 август в Стара Загора, в този момент през уикенда следва надпреварата в столицата, а финалът е във Варна на 7 ноември.

За първи път са закрепени
бонуси за върхове на трасето – в българската столица те са 2.15.55 ч. за мъже и 2.35.33 ч. за дами, като наградата ще е 2000 лева Наред с това са планувани парични награди от по 1000 лева за най-хубавите български спортисти, финиширали с време под 2.25 ч. при мъжете и под 2.45 ч. при дамите.

Средствата за тези
бонуси ще се обезпечат от общият джакпот - 20 000 лева, очакван за най-хубаво показване (общо при мъжете и при жените) в трите маратона от веригата за 2020 година, посредством нареждане на бегачите по препоръчана от уредниците точкова система.

Регламентът още веднъж обвързва спечелването на
джакпота с вписване на положителни резултати. При тъждество в точките при мъжете и дамите, победител е записалият по-предни класирания, в случай че и по този индикатор имаме паритет джакпотът надлежно се дели.

Важно е да се означи, че точки ще получат единствено бегачи с достижения под 2.20 ч. при мъжете и под 2.45 ч. при дамите.

Точкова система за
джакпота:
1. място – 15 точки
2. място – 10 т.
3. място – 8 т.
4. място – 5 т.
5. място - 3 т.
6. място – 1 т.

Наред с това, непроменени остават огромните награди за призьорите, които към този момент пета поредна година обезпечават присъединяване на елитни спортисти и регистрирането на доста мощни резултати в обособените български маратони. Победителите да вземем за пример – и при мъжете, и при дамите в Wizz Air София маратон ще получат по 7000 лева, подгласниците им по 4000 лева, класиралите се на трето място по 2400 лева и т. н. до 10-о място – 400 лева

Парични награди ще има за всички призьори до 6-о място на 21 км и на 10 км, както и за челната тройка при ветераните в маратонската отдалеченост. Парични награди ще има и за медалистите в Държавното състезание, защото Софийският маратон и тази година ще дефинира национални първенци – този път в полумаратона. Призьорите в шампионата ще получат по 650 лева за най-бързите, по 500 лева за техните подгласници и по 400 лева за бронзовите медалисти при мъжете и при дамите. Софийският маратон ще се състои при прецизно съблюдаване на здравните ограничения.

След привършване на последния старт от веригата във Варна на 7 ноември ще стане явен и крайният
джакпот, който ще получи спечелилият в предизвикването.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР