По нито един поток – нито по Балкански, нито по

...
По нито един поток – нито по Балкански, нито по
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Делян Пеевски не е участвал в изграждането на газови потоци

По нито един поток – нито по Балкански, нито по Турски, нито по Южния поток, Движение за права и свободи като политическа мощ не е взела участие във взимането на решения.

Народният представител Делян Пеевски по никакъв метод не е взел участие в построяването на тези потоци. “ Това изрично съобщи в студиото на „ 120 минути “  по bTV съпредседателят на АЛДЕ Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС/ ”Обнови Европа ”. И съобщи: „ Обясняваме това и на нашите европейски сътрудници, и на нашите американски сътрудници. Ще продължаваме да го вършим ”.

„Онези, които се пробват по подобен безсрамен метод да набутат Движение за права и свободи, че е проводник на един или различен интерес, в тази ситуация на Русия, ще получат своя отпор. Защото Движение за права и свободи има история на евроатлантическа партия, която е дала жертви. В темелите на Движение за права и свободи е битката за права и свободи, за правдивост. И няма да позволим цинизма, на който и да е политик да се качи на наш гръб„, безапелационен бе Кючюк.

Случаят на господин Пеевски сега е в американският съд. Нека той се произнесе. Тогава Движение за права и свободи ще вземе своето политическо решение по какъв начин да постъпи, разяснява евродепутатът. Попитан има ли съображение Движение за права и свободи да се тормози от скандалния проектозакон на Асен Василев за съставянето на наказателни описи на хора и компании, Кючюк отговори: „ Случаят е доста по-различен. Той цели без съд и присъда да се основават описи, които да бъдат следени от изпълнителната власт и самичък по себе си връща духа на българската народна власт 70 години обратно. Нещо, от което Европа се е освободила, отричайки фашизма и нацизма. Това самичък по себе си е фашистки закон„, категорично акцентира Кючюк.

Смисълът на политиката е да търсиш сътрудници, а не са убиваш политическите си съперници. Силен като политик си когато търсиш хрумвания и тези хрумвания намират място в обществото. Не разбирам това, което се предлага сега. Ние желаеме да бъдем правова страна. Но по този метод не построяваме правовата страна, сподели Илхан Кючюк. И разяснява: „ За страдание всички тези политически планове, които получиха легитимация през изборите и през днешния ден ни ръководят, пристигнаха с тази рекламация – да основат правова страна. Но с днешна дата виждаме тъкмо противоположното – оттегляне от правовата страна. ”.

Илхан Кючюк разяснява и глобите на Европейски Съюз против Русия. „Мисля, че единствената логичност на глобите е да накара Руската федерация в този случай да седне на масата и да се потърси опция за мир. Звучи доста притеснително, че политическата изразителност от ден на ден е за война, в сравнение с за мир, а ние като политици и дипломати желаеме да търсим всички благоприятни условия за намиране на мир“, изясни Кючюк.

За Северна Македония евродепутатът, който е главен докладчик по тематиката в Европарламента, разяснява, че би трябвало да се върнем към прагматизма.

„Под това разбирам да се подпише едно съглашение сред двете страни и да бъде изписано доста в детайли какви са стъпките преди междуправителствената конференция. Има технология за това, само че е реалност, че ние позволяваме разделянето на двете страни. Това няма да ни докара по никакъв метод в добра посока “, сподели Кючюк.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР