По-ниски, в сравнение с вчера ще бъдат максималните температури днес,

...
По-ниски, в сравнение с вчера ще бъдат максималните температури днес,
Коментари Харесай

Валежи и гръмотевични бури на запад, опасно горещо на изток

По-ниски, спрямо през вчерашния ден ще бъдат оптималните температури през днешния ден, в множеството региони сред 29° и 34°, единствено в източните региони, където през целия ден ще остане слънчево – до 37°. Ще бъде прохладно и на доста места в Западна и Централна България ще има превалявания и гръмотевици.

Предупреждение за обилни количества остава в действие в Западна, Югозападна и в Централна Северна България. Има заплаха и от градушки. Причината - леден атмосферен фронт, който минава през страната.

До среднощ преваляванията съвсем на всички места ще спрат, а до сутринта и облачността ще намалее. Минималните температури на следващия ден ще бъдат от 17° до 22°, а оптималните сред 32° и 37°. След слънчевото начало на деня, в часовете към и след обяд тук-там в западната половина от страната, с по-голяма възможност в планинските региони там, ще превали. В Северна и Източна България, в това число и по Черноморието, ще духа сдържан вятър с посока от изток-североизток. На морския бряг и на следващия ден ще остане слънчево.

Максималните температури ще бъдат сред 26° и 30°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде най-вече слънчево, само че след обяд в масивите от западната половина на страната ще има валежи.

Ще духа сдържан вятър с посока от изток-югоизток. Максималните температури по най-високите върхове ще бъдат 12° до 16°.

В събота ще бъде горещо, а следобедни превалявания и гръмотевици се чакат още веднъж в западната половина от страната. През нощта против неделя и в неделя в доста региони, като се изключи западната част на Дунавската низина и Черноморието, ще превали и прегърми. Вятърът от северозапад ще се усили, а температурите краткотрайно ще се намалят. През новата седмица вероятността за превалявания понижава.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР