По-ниски цени на пазара на горива ще има с повече

...
По-ниски цени на пазара на горива ще има с повече
Коментари Харесай

Демократична България за горивата: Повече конкуренция, по-ниски цени

По-ниски цени на пазара на горива ще има с повече конкуренция. Това счита депутатът от парламентарната група на " Демократична България " Мартин Димитров. Той показа главните акценти от импортирания от групата законопроект за смяна на Закона за акцизите и данъчните хранилища - повече конкуренция при данъчно-акцизните хранилища, комисия за активността на " Лукойл " в Народното събрание, смяна на представителя на страната в " Лукойл " и промяна на състава на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

В законопроекта се планува всеки складодържател на горива да заявява пред митниците до 19:00 ч. всеки ден свободните пазарни потенциали. На идващия ден митниците да афишират на своята уебстраница всички свободни потенциали във връзка с горивата, уточни Димитров. Той изясни, че в този момент всеки складодържател прави това тогава, когато реши, няма регулярност.

За представителя на страната в " Лукойл " Димитров сподели, че има обещанието на министъра на енергетиката в оставка това да се случи през юни.

Георги Ганев разяснява, че анализите за това за какво има съществени деформации в бранша с горивата сочат проблем със складовете.

" Не толкоз, че има една рафинерия, която разполага със мощна пазарна позиция, а недостъпността на складовите наличия до съперници, които биха могли да ги употребяват за " натискане " цените надолу ", уточни той.

Христо Иванов сподели, че предложенията са свързани с " вършенето на съответна работа " отвън " потока от драми ". Според него това са хрумвания, които целят да освободят България от енергийната ѝ взаимозависимост и преодоляването на цените на енергоносителите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР