По никакъв повод и по никакъв начин не съм оказвал

...
По никакъв повод и по никакъв начин не съм оказвал
Коментари Харесай

ГДБОП: Не можем да разпитаме лице, което ще разкрие аферата Хемус

По никакъв мотив и по никакъв метод не съм оказвал напън върху прокуратурата да прави каквото и да било и не съм употребявал обидни думи против тях. Това съобщи началникът на ГДБОП Калин Стоянов на ексклузивен брифинг в неделя, откакто по-рано прокуратурата упрекна Министерство на вътрешните работи, че е оказвала напън върху прокурори по следствието за източване на пари от автомагистрала „ Хемус ”.

" Поводът, по който беше извършена срещата в ГДБОП през вчерашния ден е това, че работещите по случая чиновници ми рапортуваха, че за втори следващ път в границите на три-четири дни не може да се разпита лице по делото, което е готово да опише цялата скица и най-много кой, по какъв метод и къде е предал изтеглените от банката 54 млн.лв. за строителството на ЛОТ 5 от Автомагистрала " Хемус ", разясни Стоянов. 

По думите му един от основните прокурори по делото е декларирал, че не го интересува какво ще опише лицето.

" Ако смятате, че желанието ни да стигнем до край в разплитането на това комплицирано закононарушение е форма на напън, аз съм безпределно изумен. Има формирано досъдебно произвеждане против чиновници на ГДБОП, а може и против мен по тази причина, че ние просто желаеме да стигнем до край по този случай ", добави той. 

От ГДБОП оповестиха, че обмислят дали няма съображение за формиране на кореспонденция по член 288, където се споделя, че орган на властта, който осуети гонене, се санкционира със затвор. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР