По никакъв начин не се е променило мнението ми, че

...
По никакъв начин не се е променило мнението ми, че
Коментари Харесай

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: Габриел няма да е премиер послушко

По никакъв метод не се е трансформирало мнението ми, че вървим към предварителни избори, акцентира някогашният министър председател
ППДБ за доста неща не са си спазвали обещанията

Мария Габриел ще предложения ПП-ДБ на договаряния за ротацията, които ще се състоят през идващите няколко дни. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов от Букурещ.

„ Габриел, която е претендент за министър председател, надлежно - определен от нея спомагателен екип в най-важните сфери - правораздаване, енергетика, строителство - тя ще ръководи този кабинет и ще каже с кои министри може да работи. Затова е разумно договарянията да се водят от този човек. Ако желаеме министър председател - послушко, в тази ситуация Денков, който аз доста почитам, който не можеше да вземе решение, в случай че не се чуе с една поредност хора, министър председателят е овластен от народа да взима бързи и смели решения, даже да сгреши.

Аз не желая Мария Габриел да се усеща като послушко и преди да вземе решение, да пита няколко души. Тя би трябвало да може да каже: " Мога да работя по този метод, подпишете това съглашение! " или " Не мога да работя по този начин! " - тогава няма да го подпиша ", акцентира Борисов.

Той разгласи, че ППДБ за доста неща не са си спазвали обещанията. „ Сега взеха решение да го спазят за оставката на 6 март. Можеше в понеделник, вторник, сряда да си подаде оставката. Президентът не ни е отговорен - отговорни са тези самонадеяни хора, които в желанието си да покажат какъв брой са велики, ни тласнаха в рецесия ", сподели още водачът на ГЕРБ. „ Предполагам, президентът е рационален човек, тъй че се надявам, че идващите няколко дни няма даже да изиска да се забърква “, разяснява той.

Борисов подлага на критика и доклада на Николай Денков пред депутатите. " Акад. Денков, във всички смешки за доклада си, споделил и някаква смешка, че подобрил инфраструктурата. Да вземе една кола и да тръгне от София до Русе -да види каква нечистотия, тиня, циганско. А като влезеш в Румъния, влизаш в Европа. И той през вчерашния ден излиза и се хвали с направеното - нещо, което е издигнато преди 3 години, а те трябваше единствено да го боядисат. И той бил подобрил инфраструктурата ", възмути се Борисов.

" По никакъв метод не се е трансформирало мнението ми, че вървим към предварителни избори ", съобщи водачът на ГЕРБ.

Позиция
Киро не дава Асен да си върви


Каним Бойко Борисов и Мария Габриел, както и техния преговорен екип, в комфортно за тях време, на среща в петък в Народното събрание, с цел да стартираме публични договаряния, разгласи пред публицисти в Народното събрание съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков. Той призна, че главната тематика на договарянията от ППДБ упорстват да са измененията в регулаторите и в правораздаването. " Всички тези неща ще покажат дали имаме една обща визия за България ", сподели Петков.

Според него диалогът за министрите бил вторичен. 

„ Безумна е концепцията за промяна на финансов министър по това време “, безапелационен бе съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков. Той изясни, че към този момент са изпратили покана на ГЕРБ за договаряния.

Радев връчва мандат на ГЕРБ в сряда

 
До 19 март договарят за нов кабинет
 

При крах вотът ще се насрочи до 10 април



В понеделник и вторник (11 и 12 март) президентът привиква парламентарните партии за съвещания. В първия работен ден на идната седмица на „ Дондуков “ 2 ще бъдат ГЕРБ, ППДБ и Движение за права и свободи. Във вторник президентът ще се срещне с „ Възраждане “, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ.

Очаква се в сряда Мария Габриел да получи проучвателния мандат за сформиране на държавно управление, което значи, че най-късно на 19 март, когато изтича седемдневния период тя би трябвало да показа състав на проектокабинет, или да върне мандата несбъднат.

Ако сред ГЕРБ и ППДБ не бъде реализирано единодушие и първия опит за сформиране на кабинет пропадне, Радев ще връчи мандата на ППДБ.

Ако и втората парламентарна група не успее да образува кабинет, то президентът би трябвало да връчи трети, само че на определена от него политическа мощ. Тук процедурата не е обвързана със периоди. След неуспех и на третия мандат се насрочва дата за нови парламентарни избори. Конституционалистът Наталия Киселова предвижда, че с цел да има избори 2 в 1 с европейските, то дата следва да се насрочи до 9-10 април.

Преговорите на „ Дондуков “ 2 са планувани за понеделник и вторник.

В центъра на диалозите за двата документа на ГЕРБ

 
Дамският квартет предложения ППДБ на договаряния в събота
 

Предлагат диалозите да са в Народно събрание

Преговорният дамски квартет на ГЕРБ – Мария Габриел, Деница Сачева, Теменужка Петкова и Рая Назарян – насочи покана към ППДБ за договаряния в събота.

„ Предлагаме договарянията да стартират по плана на „ Споразумение за взаимно ръководство в границите на мандата на 49-ото Народно заседание сред ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната – Демократична България “ и „ Механизъм за взимане на решения “, с които разполагате, както и състав и конструкция на Министерски съвет “, написа в поканата.

Основните правила и цели на ръководство са заложени, както в нашите работни планове, по този начин и във вашия меморандум, написа още в документа.

От ГЕРБ акцентират, че постигането на единодушие по съглашението и механизма на ръководство е изискване за взаимно разработване на законодателната и управническа стратегии. Последното значи, че няма да се премине към назначения в регулаторите и промени на закони, в случай че от ППДБ за следващ път отхвърлят приемането на механизъм за взимане на решения.
От ГЕРБ оферират диалозите да се състоят в зала 232 на Народното събрание.

През 2021 година от „ Продължаваме промяната “ избраха столичен мол за договаряния за сформиране на държавно управление.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР