По никакъв начин не може да се каже, че протестът

...
По никакъв начин не може да се каже, че протестът
Коментари Харесай

Зам.-председателят на „Възраждане” Цончо Ганев: Протестът не предизвика размирици и тежки проблеми

По никакъв метод не може да се каже, че митингът против зелените документи е провокирал безредици и доста тежки проблеми. Това съобщи зам.-председателят на „ Възраждане” Цончо Ганев пред Нова тв.

„ Полицията в никакъв случай не може да е блага, тя въпреки всичко е силова организация. Истината е, че през вчерашния ден полицията беше извънредно правилна, извънредно доброжелателна, в огромна част от времето, в това число и общителна. В качеството си на зам.-председател на „ Възраждане” благодаря на Бойко Рашков, на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, който беше на място. Мисля, че на фона на цялото напрежение в обществото и на митинга, полицията направи вероятното то да не ескалира”, добави той.

Ганев уточни, че от парламентарната естрада „ Възраждане” преди две седмици са призовали да се направи работна комисия на паритетен принцип в Народното събрание. Отделно пък здравният министър да направи работна група. Ако това е било изпълнено, е нямало да се стига до процесите от през вчерашния ден.

„ Ние призовахме държавното управление да направи по този начин, че да стартира да се слуша и другата страна. Никой не може да отхвърли, че в нашето общество има хора, аз съм от тях, които не имат вяра в силата и успеваемостта на прилаганите мерки”, добави зам.-председателят на „ Възраждане”.

Той засегна информацията за имунизирани депутати от партията му. Припомни свикана от „ Възраждане” конференция три дни, откакто станали депутати. „ В нея обявихме и казахме, че не сме срещу хората, които желаят да се имунизират. Но това не значи права и отговорности на другите. Тогава даже допълнихме, че в нашата група има имунизирани. Не е вест, че имаме имунизирани”, посочи Ганев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР