По неофициални данни в България стотици хиляди души имат репродуктивни

...
По неофициални данни в България стотици хиляди души имат репродуктивни
Коментари Харесай

Шанс за двойките с репродуктивни проблеми у нас | Иновативни практики за тяхното решаване и достъп до световни имена в областта на инвитро процедурите

По неофициални данни в България стотици хиляди души имат репродуктивни проблеми. За страдание, с изключение на незадоволителното съществуване на информация, финансовите и бюрократични провокации, свързани с пътя на репродуктивното лекуване, пандемията през последните две години се оказа в допълнение затруднение за тях. През този интервал неведнъж бяха спирани плановите процедури и интервенции, в това число инвитро, в лечебни заведения и клиники за репродукция.

Според национално представително проучване на фондация “Искам бебе ” и съдружие “Зачатие ” за репродуктивните проблеми измежду популацията, има доста неосведомени хора, които не знаят към кого да се извърнат за лекуване или пробват самолечение. Представителите на организациите, които са поръчали проучването, споделят, че огромна част от българите нямат визия по какъв начин да се оправят с репродуктивните проблеми.

И макар напредването на медицината и насъбрания опит в региона на асистираната репродукция, в България към момента доста двойки с нерешени проблеми. Много постоянно аргументите за неспособност за забременяване при дамата могат да се дължат с изключение на на преклонна възраст и на редица други фактори като:

• задръстване на маточните тръби в резултат на заболявания или възпаление;

• ендометриоза;

• компликации и затруднения с овулацията;

• нараснали равнища на хормона пролактин, които водят до блокиране на овулацията;

• проблеми с яйчниците - поликистоза.

Навременната диагностика и консултация със експерт са решаващи по пътя на оправянето с репродуктивните проблеми. Специалисти, които работят в сферата, споделят, че след 35-годишна възраст, опциите за двойките, искащи да има деца, понижават доста.

За част от двойките с регистрирани нарушени репродуктивни благоприятни условия, решението са инвитро процедури. Основните фактори, които се вземат поради преди пристъпване към инвитро, са: здравословното, физическо и психическо здраве на пациента. Понякога точно то попречва провеждането на лекуване.

Добрата вест е, че през последните години има редица благоприятни условия за финансиране на инвитро процедури у нас, а от ден на ден международни експерти посещават страната ни. За съвещания с пациенти в България идват някои от най-хубавите инвитро експерти, приети в международен мащаб за новаторските способи, които ползват и равнищата на успеваемост, които реализират. Едно такова име, напълно скоро ще гостува във Варна и София. Става дума за проф. доктор Бюлент Търаш – международно приет специалист в региона на репродуктивното здраве.

Жителите и гостите на град София (на 13.05) и на град Варна (на 14.05) ще могат да се възползват от безвъзмездни съвещания за репродуктивни проблеми, проведени от център за здравно ходатайство, започва. Посещението на събитието става посредством авансово записване. Регистрираните пациенти ще могат да беседват онлайн с професор доктор Бюлент Търаш, завеждащ инвитро отделението на болничното заведение “Аджъбадем Маслак ” в Истанбул, като на място няма да бъдат осъществявани физически прегледи.

Събитията са подобаващи за двойки с репродуктивни проблеми, опитващи да имат дете повече от 1 година, двойки, имащи потребност от второ мнение за към този момент извършени несполучливи лекувания и операции. Също по този начин за дами с понижен или привършен яйчников запас, дами в менопаузата, отговарящи на избрани критерии и искащи дете, както и за всички търсещи опция за инвитро в Турция. Самите съвещания ще стават на база на авансово изпратени проучвания (АMH, FSH, LH, Пролактин, Естрадиол, Прогестерон FT3, FT4, TSH, ТАТ и Международен автомобилен транспорт (стопанско обед, Спермограма) и къса история на всеки случай.

Професор Търаш е един от водещите международни експерти в региона на инвитро процедурите и оправянето с репродуктивните проблеми. В своята кариера е специализирал в Англия, Съединени американски щати и Израел. Президент е на Турската асоциация по гинекология и акушерство от 2008 година както и вицепрезидент на Асоциацията за контрацепция и репродуктивно здраве. Той е един от най-хубавите лекари, които създават новаторски решения в региона на инвитро и работят с авангардни технологии, постигайки по-голям триумф от всеки път. Професор Търаш е единственият експерт, който работи със стволови кафези, даващи късмет за забременяване даже на дами в менопауза. Неговият екип също ползва и новаторския способ плазмотерапия при пациентки с привършен ячйников запас.

Всички искащи да се запишат за безвъзмездна консултация, могат да създадат това на телефон +359 897 824 041. Ще получите указания по какъв начин да изпратите нужната документи и историята на вашия случай.

Повече информация, вижте във фейсбук събитията

София - 13.05

Варна - 14.05

Побързайте - местата са лимитирани!

Бренер Груп е център за медицински съвещания, диагностика и лекуване на разнообразни болести и естетични процедури във водещи здравни заведения в Турция.

Бренер Груп спомага на пациенти от България да доближат до най-подходящите клиники за тяхното положение, както и реализира връзката сред световноизвестни експерти и болните. Бренер Груп се грижи за подготовката на документите, престоя, връзката в болничното заведение - както по време на, по този начин и след осъществяване на лекуването.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР