По неофициална информация от ДБ са настояли за овакантения пост

...
По неофициална информация от ДБ са настояли за овакантения пост
Коментари Харесай

Скандал между ПП и ДБ за поста на здравен министър, от ГЕРБ вече искат и МФ

По неофициална информация от Демократична България са настояли за овакантения пост на проф. Христо Хинков да бъде предложена депутатката Катя Панева. Номинацията им обаче срещнала безапелационния отвод на премиера в оставка Николай Денков, който пък от своя страна загатнал като вероятни опции имената на актуалните зам.-министри на опазването на здравето Илко Гетов и Михаил Околийски.

Реакцията на министър-председателя ядосала Атанас Атанасов, който изтъкнал, че ДСБ държи на кандидатурата на Панева. 

  " Вие може да държите, само че тя няма пълномощия, " дал отговор Денков, което предиздвикало Атанасов да напусне залата за договаряния в Народното събрание. 

В същото време от ГЕРБ към този момент упорствали с изключение на премиерския пост да получат и този на министър на финансите, защото ПП-ДБ не се отказвали от настояването си Тодор Тагарев да остане отпред на военното ведомство. От партията на Борисов декларирали, че останалите министерски кресла остават за ПП-ДБ.

След края на днешните договаряния от ГЕРБ са отказали коментар, от ПП-ДБ сбито са декларирали, че диалозите вървят обикновено, а съгласно ДСБ - имало напрежение по избрани точки, само че всичко било преодолимо.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР