По неизяснени причини автобусът със сръбски граждани, който снощи се

...
По неизяснени причини автобусът със сръбски граждани, който снощи се
Коментари Харесай

14 души от сръбския автобус са настанени в болница

По неизяснени аргументи рейсът със сръбски жители, който нощес се обърна на Автомагистрала Тракия, е самокатастрофирал. Това стана ясно от брифинга на Димитър Димитров от ОДМВР Стара Загора.

28 жители са прегледани в центъра за незабавна помощ. 14 са настанени в болница, трима са в тежко положение. Едно от децата на 11 години е със строшен таз, счупено бедро и други контузии. То е настанено в реанимация.Останалите деца са с пълнолетните придружители.

Версиите за злополуката са или неточност на водача или техническа нередовност, стана ясно от думите му. Кръвната проба на водача за опиати и алкохол е негативна. Той е арестуван и не престават следствените дейности с него, акцентира Димитров.

В региона на злополуката не е имало мантинела от дясната страна на пътното платно .

Разследването ще се води от следователи от Национална следствена работа. Изискани са документи от сръбска страна, стана ясно от данните на Районната прокуратура. Вероятно още през днешния ден ще му бъде повдигнато обвиняване.

Главният прокурор Иван Гешев и заместникът му Борислав Сарафов са посетили злополуката на Автомагистрала Тракия. Това стана ясно от думите пред БиТиВи на зам.-главния прокурор. Сарафов разясни, че главната версия за злополуката е човешка неточност. Не са открити неизправности на рейса или неравности по пътното платно. Шофьорът евентуално ще бъде притеглен като обвинен.

Министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев даде брифинг пред входа на стразогорската болница. Той съобщи, че едно от потърпевшите деца при злополуката на Автомагистрала Тракия ще бъде оперирано в Детска хирургия в Пирогов, а друго, което е сумнолетно, ще бъде приведено в неврохирургия, като министърът, съобщи, че неговото положение провокира по-голяма паника.

Двама възрастни също са потърпевши по-тежко. Единият е с ампутиран крайник . Психолози ще работят с жертвите на тежкото ПТП, стана ясно още от думите му. Осем коли за спешна помощ са отишли на мястото на случая нощес. Няма заплаха за живота на потърпевшите, съгласно здравния министър . Родителите са спокойни, разясни той. На място дойде и здравният министър на Сърбия. Той благодари за положените грижи от българските медици.

Благодарност към българските лекари насочи и сръбския министър на опазването на здравето доктор Златибор Лончар. Подготвя се логистиката за превозването на пациентите до Сърбия.

Ръководителката на сръбската група съобщи, че водачът е карал релативно постепенно и пътното платно е било мокро, само че евентуално лидерът е отклонил вниманието си, разгъвайки някаква седалка . Към момента се обясняват детайлности за това дали водачът е почивал задоволително и за какво е потеглил толкоз късно, тъй че част от пътуването е щяло да бъде в тъмната част на деня. Става ясно обаче, че макар че транспортира деца, откакто те са задгранични пасажери, това предписание не важи за тях.

Сръбският рейс е пътувал от Слънчев бряг, където са взели участие във фестивал, за Белград. Малко преди мястото на злополуката са почивали на една от бензиностанциите.

Временно бе лимитирано придвижването по Автомагистрала " Тракия " в посока София в сектора от пътен възел " Нова Загора " до пътен възел " Стара Загора ", за обезпечаване на проходимост за незабавните екипи при Сливен, оповестиха от АПИ и Министерство на вътрешните работи.

Движението се реализира по обходен маршрут : по път II-66 Нова Загора - Стара Загора, околовръстен път на Стара Загора и се включва в Автомагистрала " Тракия " при пътен възел " Стара Загора " в посока София.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР