По неговите думи засега липсва доверие и то може да

...
По неговите думи засега липсва доверие и то може да
Коментари Харесай

Преговорите по Брекзит са в задънена улица

По неговите думи към този момент липсва доверие и то може да бъде реализирано, в случай че бъдат изпълнени английските задължения към Европейски Съюз. Той разясни, че към този момент няма изясненост по какъв начин Англия ще извърши отговорностите си към бюджета на Европейски Съюз.

Според Барние се резервират неяснотите и по останалите въпроси - за гражданските права и за границата с Ирландия.

Не направихме огромна стъпка напред, уточни Барние във връзка приключилия през днешния ден пети кръг от договаряния с Англия. Имаме обща цел - да реализираме съглашение, с цел да можем да договорим и бъдещото съдействие.

Въпреки изказванията на премиера Тереза Мей във Флоренция, тази седмица английската страна не показа оферти за покриването на бюджетните си отговорности, разясни той. Достатъчен прогрес значи да се напредне задоволително по всички точки от договарянията, посочи Барние, представен от Българска телеграфна агенция.

Ръководителят на английския преговорен екип Дейвид Дейвис още веднъж оспори оценката, че договарянията не бележат прогрес. Той настоя уверено идната седмица Европейският съвет да даде на Барние нужните пълномощия, с цел да бъде напредъкът по-отчетлив.

От юни насам постигнахме забележителен прогрес. Готови сме да стартираме договаряне на бъдещите връзки с Европейски Съюз. Подготвяме се за всевъзможни сюжети, добави Дейвис. Европейският съвет ще оцени идната седмица хода на договарянията. Ако бъде регистриран задоволителен прогрес, държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз могат да упълномощят Барние да договаря бъдещите връзки с Лондон.

Ако договарянията завършат без триумф, Англия ще напусне Европейски Съюз през 2019 година и ще продължи да търгува с Общността по разпоредбите на Световната комерсиална организация.

Ще се причисли ли Англия към НАФТА? >>

Срокът на договарянията може да бъде продължен с единомислещо решение на Европейския съвет. По същия метод може да бъде почетено вероятно решение на Англия да отдръпна настояването си за овакантяване на Европейски Съюз.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР