По неговите думи на заседанието е прието решение по повод

...
По неговите думи на заседанието е прието решение по повод
Коментари Харесай

Премиерът от Брюксел: България поддържа европейската позиция за Украйна, въобще не се съмнявайте

По неговите думи на съвещанието е признато решение във връзка идните избори за евродепутати да се подхващат решителни дейности против външна дезинформация и страните в Европейски Съюз и всички институции да работят в съгласие.

" Все едно гледат, какво се случва при нас. Впрочем, при срещата с премиера Марк Рюте, той ме попита какво се случва, обясних за измененията в Конституцията, за които той не знаеше . Разказах му всичко, каквото се случва. Смятам, че към този момент нашите европейски сътрудници са добре осведомени в каква обстановка сме сега ", сподели Главчев.

В отговор на въпрос дали България не е измежду най-уязвимите за съветска дезинформация той уточни, че не може да каже това, само че страната ни поставя старания да не бъде измежду най-засегнатите.

Премиерът добави, че Европейският съвет е приел изводи за Турция - за обновяване на разговора с Европейски Съюз . Това е наш комшия, на Турция разчитаме доста за политиката по мигрантите, добави той. Струва си да се означи, че Кипър и Гърция смекчиха позицията си, с цел да бъдат признати тези изводи, добави Главчев.

В отговор на въпрос кой ще съставлява България на идното в понеделник съвещание в Люксембург на външните министри от Европейски Съюз, той отговори: " Предстои да забележим ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР