По негови думи България е минала през периода след COVID-19

...
По негови думи България е минала през периода след COVID-19
Коментари Харесай

Хампарцумян каза каква е истинската причина за вдигането на цените

По негови думи България е предходна през интервала след COVID-19 и шока от войната в Украйна по-добре в сравнение с се е очаквало

Икономическите изгоди от влизането на България в Шенген ще бъдат директни и незабавни за хората, които имат бизнеси свързани с търговията и износа. Това сподели икономистът Левон Хампарцумян в предаването на bTV " Лице в лице ". 

" Когато споделям сложни дни, не очаквайте купони и хиперинфлация. Просто немската стопанска система се забавя. Това е най-важният ни стопански сътрудник, вероятно това би се отразило на България и на резултатите на компаниите, които търгуват с немски компании “, сподели икономистът. 

По негови думи България е предходна през интервала след COVID-19 и шока от войната в Украйна по-добре в сравнение с се е очаквало.

Конкуренцията е същинска, единствено когато е обективна, сподели Урсула фон дер Лайен

Инфлация

" Инфлацията нарастваше внезапно. Разбира се, търговците като чуят нещо такова, подвигат внезапно цените. Някои неща за сезонни. Най-вероятно краставиците в България отново ще станат 6-7 лева за кг “, сподели той и добави, че инфлацията ще остане едноцифрена, само че ще продължи да бъде по-висока с години.

По негови думи същинска причина за повдигането на цените е неверна енергийна политика на Европейски Съюз, обвързвана със Зелената договорка и несъответствия по нейното осъществяване, като да вземем за пример неналичието на инфраструктурна опция за ограничаване на старите коли.

Председателят на Европейска комисия акцентира, че тази година сме станали очевидец на рискови метеорологични феномени, в това число в България

Търси се един баланс да се усилят лихвите, с цел да се потисне инфлацията, само че това не би трябвало да се случва внезапно, тъй като хората и страните с заеми ще изпитат усложнение.

" Това, което можем да чакаме е по-високи лихви за по-дълъг интервал “, разяснява икономистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР