По най-бързия начин да се сформира избор за нов председател

...
По най-бързия начин да се сформира избор за нов председател
Коментари Харесай

Атанасова: Незабавно да се проведе избор за нов председател на КЕВР

По най-бързия метод да се образува избор за нов ръководител на Комисията за енергийно и водно контролира. КЕВР не може да седи без ръководител. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на брифинг в Народното събрание след оповестеното решение на Конституционния съд, с което се произнесе, че Станислав Тодоров е назначен на поста в нарушаване на Конституцията, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Трябва да се започва процедура за избиране на нов ръководител на КЕВР. До в този момент в енергетиката е имало цялостен безпорядък, защото всички решения са взимани под управлението на противоконституционно определен ръководител ”, съобщи Десислава Атанасова и продължи: Надявам се, че всички противоконституционни решения, за които ГЕРБ сме сезирали, ще завършат по същия метод.

Делян Добрев от своя страна предизвести за заплаха при нарушени доставки на газ, каквито се чакат, в случай че КЕВР няма ръководител.
В решението на Конституционен съд се споделя, че се анулира решението за ръководител, т.е. КЕВР към този момент няма ръководител. Ако до идната седмица не се избере ръководител, и се разпусне държавното управление и Народно събрание, няма да има ръководител в идващите 3 месеца. Ако нямаме регулатор, кой ще дефинира цената на газа, попита Делян Добрев.

Депутатът от ГЕРБ разгласи също по този начин, че „ Булгаргаз ” през месец юли е купувал газ от " Винтерсхал ", който е очевиден медиатор на „ Газпром “. „ Булгаргаз ” към този момент не купува газ единствено от медиатори, а към този момент и от директни такива. Лошото е, че българският консуматор заплаща за това двойни цени. За това за първи юли газа скочи с 32%, за последните 6 месеца с над 100%. За месец август се чака, и те за това не афишират прогнозата, която трябваше да бъде оповестена на 10 юли, 60% нарастване на газа “, разяснява още Добрев.

„ Чака се да се разтури Народно събрание и да падне дневния ред, българските жители да заплащат повишаване на газа от близо 60% и цената на газа да е над 200 лева за мегаватчас – рекордна за всички времена. Тази цена е 10 пъти по-висока от последната цена, оповестена по времето на ГЕРБ “, посочи някогашният енергиен министър.

„ Вчера Кирил Петков разгласи, че приключва меморандума с „ Gemcorp “, тъй като има сведения от ДАНС, че този меморандум съставлява опасност за националната сигурност на България. Днес получихме писмо от ДАНС, от което следва, че включването на медиаторите на доставката на газ е въпрос, който следва да бъде отправен до вниманието на Върховна касационна прокуратура. От това следва, че вероятно в нашия отчет се съдържат доводи за осъществени закононарушения “, разяснява и Радомир Чолаков, народен представител от ПГ на ГЕРБ. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР