По натоварен булевард в София във всеки учебен ден учениците

...
По натоварен булевард в София във всеки учебен ден учениците
Коментари Харесай

Опасно пресичане: Ученици се промушват между колите

По претрупан бул. в София във всеки образователен ден учениците се промушват сред колите, с цел да пресекат. На моменти даже блокират придвижването.

Булевардът се намира в квартал "Овча купел " до Професионалната гимназия по електротехника и автоматика.

Спешно се търсят една кофа с багра и позволение за разчертаване на една изключително значима пешеходна пътека. По нея ще минават по няколко пъти дневно стотици деца, застрашени да попаднат под гумите на изнервени водачи, споделя NOVA в репортажа си.

Репортерът Румен Бахов демонстрира къде се вършат непрекъснати опити за слагане на връх за "най-бързо, най-масово, погрешно и рисково секване на претрупан бул. ".

20-те минути на огромно междучасие не били задоволителни за повече от 600-те ученици на образователното заведение, с цел да стигнат до павилионите за закуска, ситуирани насреща на гимназията.

Училищната администрация написа до разнообразни институции, само че отговорът е, че поради трамвайните релси е комплицирано построяването на пешеходна пътека.

"Правим всичко допустимо да не се нарушава законът по пътищата, само че в последна сметка учениците избират да го нарушават “, споделя инж. Филип Филипов, шеф на Професионалната гимназия по електротехника и автоматика.

"Това е извънредно неприятно за нас, тъй като се основават предпоставки за ПТП. А когато и водачите нарушават закона за придвижване, тогава случаят е съвсем неминуем ", акцентира той.

Директорът изясни, че за последните 2 години два случая са се случвали в региона на учебното заведение.

"Трябва взаимно да създадем нещо, с цел да решим казуса с пресичането ", приканва инж. Филипов.

Още по тематиката вижте и във видеото.

15-годишно момиче почина на пешеходна пътека в Горна Оряховица

Микробус прегази дете на тротоар в Златоград

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР