По-нататъшното разширяване на НАТО на изток е въпрос на живот

...
По-нататъшното разширяване на НАТО на изток е въпрос на живот
Коментари Харесай

Москва: Разширяването на НАТО е въпрос на живот и смърт за н...

По-нататъшното разширение на НАТО на изток е " въпрос на живот и гибел " за Русия. Това съобщи в телевизионно изявление представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от dnes.dir.bg.

В ефира на предаването " Москва. Кремъл. Путин " по държавната телевизия Дмитрий Песков съобщи, че, Русия е застрашена от " по-нататъшната агресия на политическата и военната инфраструктура на НАТО ".



" Разширяването на НАТО към страни като Украйна и към други страни, които са били част от Съветски съюз - това в действителност е въпрос на живот и гибел за нас ".

Песков добави, че остава сдържан оптимист за идните през януари договаряния сред Русия и Съединените щати и НАТО.

" Когато дипломатите сядат на масата за договаряния и това не е обществено, стартира напълно друг диалог - по-конкретен, по-спокоен и неведнъж по-уравновесен. Затова към този момент въпреки всичко резервирам сдържан оптимизъм и разпореждам очаквания на консултациите, които чакаме ".

По-рано генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг удостовери, че договарянията в границите на Съвета Русия-НАТО са планувани на 12 януари в Брюксел.

Столтенберг е предложил на Москва Съветът Русия-НАТО да заседава на 12 януари, когато в Брюксел е планувана планова сесия на натовския Военен комитет на ниво началници на генерални щабове. Зам.-външният министър на Русия Александър Грушко съобщи, че сега се обмислят периодите, детайлностите, форматът и съставът на съветската делегация.

На 15 декември Русия съобщи на Съединени американски щати планове на съглашения в областта на сигурността, по който желае да се контракти с Вашингтон и неговите съдружници от НАТО на фона на възходящото напрежение към Украйна.
Свързани вести Путин смразяващо: Или гаранции за Русия, или боен отговор на НАТО Путин: Русия не заплашва никого, Западът безочливо ни изигра
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР