По настояване на кмета на Благоевград Илко Стоянов, Министерски съвет

...
По настояване на кмета на Благоевград Илко Стоянов, Министерски съвет
Коментари Харесай

Добра новина! По искане на кмета Илко Стоянов, Министерски съвет отпусна близо 200 хил. лева за възстановяване на опожарения блок в кв. „Струмско“

По гледище на кмета на Благоевград Илко Стоянов, Министерски съвет отпусна 198 600 лв., които ще бъдат ориентирани за планиране и възобновяване на бл. №18 в кв. „ Струмско “, който бе обиден от пожар в края на предходната година.

Те са разпределени с разпореждане №154/05.07.2022 година, вследствие на готова цялостна документи от страна на Община Благоевград, по закона за държавния бюджет за непредвидени и неотложни разноски за попречване, преодоляване и превъзмогване на последствията от бедствия.

Предстои да бъде извършена социална поръчка за избор на реализатор, а в границите на до 2-3 месеца ще стартират и действителните СМР действия.
От момента на пораждане на пожара Община Благоевград оказва непрекъсната поддръжка на нуждаещите се хора от засегнатия блок. Заявилите предпочитание фамилии бяха настанени в жилища от аварийния фонд на Общината.

Беше направено проучване на блока, което Община Благоевград пое като разход, беше назначена и външна експертна комисия за оглед, също така бяха закупени и нужните телескопични подпори и същите бяха инсталирани безплатно. В края на предходната година кметът Илко Стоянов преведе и средства от заплатата си в помощ на засегнатите фамилии.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР