По настояване на иракската агенция за гражданска авиация няколко регионални

...
По настояване на иракската агенция за гражданска авиация няколко регионални
Коментари Харесай

Иракските кюрди са подложени на въздушно ембарго от днес

По гледище на иракската организация за гражданска авиация няколко районни самолетни компании стопират от през днешния ден полетите си до Ербил, основният град на Иракски Кюрдистан, и Сулеймания. Това е една от ограниченията за напън над локалните кюрди от страна на Багдад след референдума за незавиисмост в понеделник, на която близо 93% от участвалите се оповестиха за обособяване в кюрдска страна.
През седмицата Народното събрание в Багдад утвърди серия ограничения, измежду които и искане самостоятелната власт да съобщи на централната контрола над летищата в региона. Международният трафик би трябвало да спре в 18 часа през днешния ден и да останат единствено вътрешни линии.

Qatar Airways разгласи, че стопира полетите си до Ербил и Сулеймания единствено сред 29 септември и 1 октомври

Royal Jordanian приключва работа на двете летища. Йорданският държавен транспортьор прави 10 полета седмично до Ербил и 3 до Сулеймания.

Нискотарифната flydubai ще извърши нареждането на Багдад и краткотрайно приключва интернационалните полети.EgyptAir също замразява през днешния ден полетите си, както и ливанската Middle East Airlines (MEA)

Повечето превозвачи споделят, че стопират активност, " до момента в който се обясни обстановката ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР