По настояване на гражданите, собственици на домашни любимци, кметът на

...
По настояване на гражданите, собственици на домашни любимци, кметът на
Коментари Харесай

Зарята над Варна за Нова година ще бъде съкратена до 4 минути

По гледище на жителите, притежатели на домашни любимци, кметът на Община Варна Благомир Коцев, приема предлагането празничните фойерверки да са по-кратки от нормално и щадящи животните

Зарята над Варна в Новогодишната нощ тази година ще бъде 4-минутна - по-кратка от елементарното. Кметът Благомир Коцев одобри предложенията на природозащитни организации, сдружения за отбрана на животните и притежатели на домашни любимци празниците да се провеждат щадящо за животните и фойерверките да са с доста по-кратка дълготрайност и не по този начин обилни като предишните години.

Кметът изрече персоналната си позиция, като човек, който също има домашни любимци, че Варна би трябвало да върви в крайник с европейските стандарти и по-големите градове като София и Пловдив, където общината към този момент не се ангажира с празнични фойерверки. Зарята може да бъде сменена от високотехнологични празнични резултати като 3D-мапинг, шоу с дронове, музикално-светлинно шоу, лазерни и светлинни визуализации, които да  радват хората и да са щадящи за животните.

Припомняме, че Община Варна провежда обичайния празничен концерт „ Заедно в новогодишната нощ " за жителите и гостите на града. Празничната стратегия ще стартира в 22:00 часа на 31 декември и ще продължи до 2:00 ч. на 1 януари. Специално за събитието на площад „ Независимост “ ще бъде инсталирана неповторима за България 3D LED сцена, планувани са и лазерни резултати. 

Празничната музикална стратегия е с присъединяване на известните реализатори C-Block, които ще показват за първи път пред варненската аудитория ретро шлагерите си Keep Movin’, So Strung Out, Time Is Tickin’ Away, Broken Wings, We Believe и др. 

На сцената ще излязат още Стенли и неговите музиканти, които ще изпълнят незабравимите песни на група „ Тангра “. Сред участниците са певицата Виктория Георгиева /Victoria/, показала страната ни  в изданието на „ Евровизия “ през 2021 година, финалистите от телевизионните музикални формати /„ Гласът на България “/ Тино /TINO/ и Александър Петров, Симона Петрова – MONA /от „ България търси гений “/, която ще заплени публиката с магията на фолклора, дружно с танцьорите от Фолклорен отбор „ Варна “. 

Водещи на събитието ще бъдат певицата Надежда Петрова /NADIA/ и артистът Емил Христов. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР