По настояване на читателите Колибри“ преиздава 1Q84“ - знаменитата трилогия

...
По настояване на читателите Колибри“ преиздава 1Q84“ - знаменитата трилогия
Коментари Харесай

Време за четене: знаменитата трилогия на Харуки Мураками „1Q84“ излезе в ново издание на български

По гледище на читателите „ Колибри “ преиздава „ 1Q84 “ - популярната трилогия на Харуки Мураками , спрягана като opus magnum . Според „ Джапан Таймс “ тази могъща по своето влияние творба е наложително четиво за всеки, който желае да има визия от модерна японска просвета!

Продукт на необятна фикция, „ 1Q84 “ (превод: Венцислав К. Венков, 976 стр., цена: 45 лева.) е на първо място реверанс пред Джордж-Оруеловата „ 1984 “ (цифрата 9 на японски се произнася като буквата Q). Когато в Япония излизат от щемпел първите две книги на 1Q84, читателите стремително разграбват милионния тираж, бидейки захласнати напълно от историята на Аомаме и Тенго и странния успореден свят, който те населяват .

И тогава – година по-късно – за наслада на читателите Мураками напълно ненадейно разгласява книга трета на романа, криеща развръзката на необикновеното изложение, в което ни потапя разюзданото му въображение. В актуалното неповторимо българско издание на „ 1Q84 “ са събрани трите тома.

Харуки Мураками е съвършеният дипломат на японската просвета - книги като „ Спутник, моя обич “, „ Норвежка гора “ и „ Кафка на плажа ” са литературни събития за Америка и Европа и се продават в милионни тиражи. Определян като един от най-авторитетните представители на постмодернизма, Мураками е умел повествовател и притежател на няколко международни литературни награди, само че е прочут също и като преводач и „ фанатик ” на тематика джаз.

Последното ненапълно изяснява ониризма и полифоничната хубост на творбите му. Сборниците с разкази „ Мъже без дами ”, „ Изчезването на слона ” „ Първо лице, само число “ и „ Сляпа върба, спяща жена “ са удостоверение, че геният му вирее в разнообразни жанрове. След преизданията на романите „ Преследване на дива овца “, „ На юг от границата, на запад от слънцето “, „ Танцувай, танцувай, танцувай “ и „ Страна на чудесата за непукисти и краят на света ” пристигна ред и на паметната  трилогия „ 1Q84 “.

 книга Colibri Издателство Colibri

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР