По наша оценка Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество не

...
По наша оценка Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество не
Коментари Харесай

БСП-София поиска България да постави конкретни условия в отношенията със Северна Македония

" По наша оценка Договорът за другарство, добросъседство и съдействие не реши съществуващите проблеми и не даде вероятност за изчистване на останалите противоречиви въпроси по двустранните връзки на Република България с Република Северна Македония.
За разлика от Преспанския контракт с Гърция, показват от ИБ на БСП-София във връзка на връзките сред двете страни.
 Захариева призна: Северна Македония систематично нарушава Договора за добросъседство Захариева призна: Северна Македония систематично нарушава Договора за добросъседство
Външният министър Екатерина Захариева регистрира, че от македонска страна систематично се нарушава Договора за добросъседство, отчитайки фа...
По-рано пък външният ни министър Екатерина Захариева регистрира, че
" Република България има право на несъгласие и може да отсрочи периода на започване на директни договаряния на Европейски Съюз с Република Северна Македония . Това е последният сериозен преговорен инструмент в връзките ни с РСМ, настояват социалистите.
" В тази връзка ние призоваваме към народен консенсус за разбиране и установяване на следните области, представляващи „ червени линии ”, съхраняващи националния интерес на страната ни. Това би трябвало да са ясни и проверими претенции, които северномакедонската страна да одобри като обвързване.
* Преди всичко е належащо да се дефинира какво разбираме под „ Обща история ”, както и да се посочи спецификата на потребления формален език. В дефиницията на понятията, че под Обща история се схваща обединен исторически развой на образуване, развиване и одобряване на българската националност и нация от Средновековието до края на Втората международна война, а под формален език се схваща език, чиито произход и развиване се основава на българските приказва. Датата 2-ри август 1944 година, когато са декретирани македонската страна, нация и език, би трябвало безусловно да участва.
** Да се договорят промени в Преамбюла на конституцията на Република Северна Македония – Трябва да се контракти при идното броене на популацията в Република Северна Македония, което ще се организира през април 2021 година, българите да бъдат включени публично измежду етническите групи и народности.
 Зоран Заев: Историците да се занимават с историята, а ние да построяваме другарство Зоран Заев: Историците да се занимават с историята, а ние да построяваме другарство
" Да дадем опция и поддръжка на историците да работят върху историята, а ние да построяваме другарство. Македонският език и идентичн...
*** Трябва да бъде задействана работата на Съвместната междуправителствена комисия, основана по чл.12 от контракта. Тя би трябвало да има работни групи и подкомисии по основни въпроси – вложения, просвета, стопанска система, енергетика, бизнес, превоз и известия (особено в подтекста на кулоар №8), просвета, защита и сигурност.
**** Да се подсигуряват по категоричен метод:
Отказ от възможна европейска легитимация на идеология от предишното с очебийно антибългарски темперамент, засягаща правата на българските жители и на такива с българско съзнание и противоречаща на актуалните европейски полезности .
Въздържането от дейности, които се свързват с опити за поддръжка и поощряване на искания за признание на така наречен ”македонско малцинство ” в България.
Лекомислена неточност на българската външна политика е пропуща да се решат противоречивите въпроси преди подписването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие.
 Посланик Ангел Ангелов: България не може да промени позицията си по рамката за договаряния Посланик Ангел Ангелов: България не може да промени позицията си по рамката за договаряния
България не може да промени позицията си, защото има декларация на Народното събрание и решение на държавното управление. Това, което се приказва вътр...
За да бъдат обезпечени нашите национални ползи,
В тях да бъдат включени и областите представляващи „ червени линии ”. Тези документи би трябвало да бъдат подписани до свикването на първата Междуправителствена конференция сред Европейски Съюз и РСМ. В противоположен случай нашите ползи изискват използването на правото ни на несъгласие и отсрочване на началото на договарянията за присъединение за 2021 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР