По нареждане на служебният министър-председател Гълъб Донев бе извършена проверка

...
По нареждане на служебният министър-председател Гълъб Донев бе извършена проверка
Коментари Харесай

МС: Камионът, взривил се на Кримския мост, никога не е бил в България

По разпореждане на служебният министър-председател Гълъб Донев бе осъществена инспекция от службите за сигурност във връзка със спекулациите и опитите с гърмежа на Кримския мост.

Безспорно е открито, че камион в никакъв случай не е бил на територията на Република България , която беше посочена като насочна точка за неговия маршрут, оповестяват от държавната пресслужба.

В съветските медии се появиха изказвания, че взривеният на 8 октомври 2022 година камион е превозвал полиетиленово фолио. Проверката на българските служби откри, че стока със сходни характерности е въведена на територията на България въпреки това членка на Европейски Съюз в резервоар с съответно завършени документи под режим пренос.

По време на престоя на въпросната стока в България, тя е била под митнически контрол и е напуснала страната в същия резервоар през пристанище Бургас на 17 септември 2022 година в посока към страна, друга от Русия, прецизират от Министерски съвет.

От инспекцията става изрично ясно, че контейнерът, с който стоката е напуснала България, не е бил на взривения камион. Цялата информация по случая е предоставена на прокуратурата.

Правителството на Република България няма да разреши по никакъв метод името на страната ни да бъде свързвано с каквато и да е съпричастност към терористична активност, споделят още от Министерски съвет.
 Донев отсече: България няма нищо общо с удара по Кримския мост
Донев отсече: България няма нищо общо с удара по Кримския мост

Темата основава опасности за националната сигурност на България
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР