По нареждане на кмета г-н Първан Дангов, е сформирана работа

...
По нареждане на кмета г-н Първан Дангов, е сформирана работа
Коментари Харесай

Община Дупница планира обновяване на съществуващите и основен ремонт на затворените тоалетни около центъра на града.

По разпореждане на кмета господин Първан Дангов, е образувана работа група, която би трябвало да разиска опциите за ремонт, възобновяване и стартиране в употреба на затворената от над 20 години социална тоалетна в двора на „ Джамията “.

Освен нея, Община Дупница възнамерява да обнови и ремонтира всички функциониращи публични тоалетни на територията на града.

Действията са наложени от неналичието на социална тоалетна и голям брой недоволства от жители за неприятна миризма в центъра на града и изключително към къщата музей „ Станке Димитров – Марек “, което е неприемливо за европейски град в 21 век. За справяне с казуса, с изключение на стартиране на новата тоалетна, се възнамерява да се слагат и камери на сериозните места.

За страдание, заради нападения на вандали, ежемесечно за поддръжка на съществуващите тоалетните се харчат доста пари, изключително за тоалетната в парк „ Рила “. В тази връзка Община Дупница приканва жителите към цивилизовано и отговорно отношение към обектите за публично прилагане.

След довеждане докрай на ремонтните действия, следва внасяне на докладна до Общински съвет Дупница, с процедура по отдаване и стопанисване на публичните тоалетни. Община Дупница уведомява жителите, че следва стартиране и на чешмите при Джамията, пешеходната алеята от центъра към Спортна зала Дупница, градската градина, градинките на ул “Родопи “ и „ Георги Муструков, пазара и съда.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР