По начина, по който се развиват събитията от последните дни,

...
По начина, по който се развиват събитията от последните дни,
Коментари Харесай

Андрей Янкулов: Уволнението на Живко Коцев би било нормално развитие на събитията, той е негоден за поста

По метода, по който се развиват събитията от последните дни, е допустимо до края на седмицата Живко Коцев да бъде обвинен. Тази догадка изрази Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд пред „ Денят ON AIR “.

„ Вероятен сюжет е, както и скорошното освобождение на господин Коцев от длъжността основен секретар на Министерството на вътрешните работи. Това е първото решение, което Министерски съвет взема след сформирането си. Това би било обикновено развиване на събитията “, посочи той.

По думите му от обществено наличната информация по проблема излиза наяве, че това наказателно произвеждане е следващото от доста такива през годините, евентуално касаещи корупция по високите етажи на властта.

Като различен аспект той посочи събитията, които излизат от следствието.

„ Не може да бъде обещано рационално пояснение от господин Коцев. Например това по какъв начин получавал скъпи дарове от предприемачи. Всичко това демонстрира данни за основния секретар Коцев, които водят до заключението, че е неспособен да заема подобен върховен пост в Министерството на вътрешните работи. Публичното му държание е на човек, който под някаква форма е подготвен при напън да подаде оставка. Всички тези неща дискредитират и него, другите неща дискредитират воденото следствие досега “, проучва гостът.

В основата е „ разтурянето на (не)коалицията “, уточни още Янкулов: „ След разтурянето на сглобката – опълчването се придвижи и на този терен “.

Той разяснява и следващото съвещание на комисията за Нотариуса като посочи, че вижда затихване през последните седмици.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР