По наблюдения на Human Rights Watch, по-голямата част от абортите

...
По наблюдения на Human Rights Watch, по-голямата част от абортите
Коментари Харесай

Бразилски съд забрани аборт на 11-годишно изнасилено момиче

По наблюдения на Human Rights Watch, по-голямата част от абортите в Бразилия се правят при рискови медицински условия в незаконни клиники. Ако изискат публично аборт, жертвите на обезчестяване би трябвало да преминат през правосъдно чуване, изяснява Independent.

В съответния случай молбата е отхвълена поради заплахата при спиране на бременността в 22-ра седмица. Според майката на момичето обаче, правосъдната система в Санта Катарина в Южна Бразилия е държала изнасилената в подслон повече от месец, с цел да ѝ попречи да направи аборт, макар законността на здравната намеса при обезчестяване.

Според съда, искайки аборт, майката няма да отбрани щерка си, а ще я „ подложи на ликвидиране “. Съдът не е коментирал рисковете при бременност в такава ранна възраст.

През февруари тази година управляващите в Панама назначиха аборт посредством цезарово сечение на 8-годишно дете от коренното население, забременяло също след полово принуждение. По данни на здравното министерство на Панама през 2020 година са регистрирани 9724 бременности...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР