По моя заповед дирекция „Вътрешен одит“ извършва пълна проверка на

...
По моя заповед дирекция „Вътрешен одит“ извършва пълна проверка на
Коментари Харесай

Фандъкова разпореди пълна проверка на процедурата по изменение на ремонта на Графа

По моя заповед дирекция „ Вътрешен одит “ прави цялостна инспекция на събитията, довели до нуждата от изменение на плана за релсовия път по ул. „ Граф Игнатиев “ в хода на осъществяване на строително-монтажните действия.

Това написа на персоналната си страница във Facebook кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка появилата се информация за нередности. Ето какво още оповестява тя:

"На 29 юни 2018 година Специализираният експертен съвет по устройство на територията е разгледал искане от „ Столичен електротранспорт “ ЕАД за нуждата от преправка на плана в частта „ релсов път “. По реда на член 154 алинея 5 от Закона за устройство на територията експертният съвет е упълномощил правенето на нов капиталов план, с който да се намерят решения за отводняването на релсовия път, смяна на кривите при ул. „ Алабин “, тъй че трамваите да могат да се разминават без светофар и изцяло решение за околорелсовата еластична виброизолационна система, в комбиниране с носеща структура вид „ плаваща плоча “, което е довело до смяна на един от влаганите материали, както и осъществяване на дренажна система. Процедурата при подмяна на материал е в детайли написана в Закона за публичните поръчки – изготвят се заменителни таблици и „ анализна цена “. Цената на новия материал се потвърждава от изпълнителя и се утвърждава от възложителя, Столична община. Столична община заплаща действителната пазарна цена, а не оферираната за материал, който няма да бъде вложен. Общественият интерес е да не бъде платено повече за нещо, което коства по-малко при смяна на материалите, и това е написано като процедура в контракта ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР