По моста Симон Боливар, на границата между Венецуела и Колумбия,

...
По моста Симон Боливар, на границата между Венецуела и Колумбия,
Коментари Харесай

Колумбия се опасява от хуманитарна катастрофа заради кризата във Венецуела

По моста " Симон Боливар ", на границата сред Венецуела и Колумбия, не престават да минават по 4000 души дневно и в случай че това не се промени, управляващите се притесняват от сериозна филантропична рецесия, написа в. " Ел паис ".

Проблемът е, че в град Кукута, където идват венецуелците, бягайки от призрачен сън, безработицата към този момент е 16.5%, а сивата стопанска система - към 50 на 100. Много от новодошлите обаче позволяват, че може и в никакъв случай да не се върнат и ще би трябвало да останат в Колумбия или другите.

Обществените услуги са в цялостен срив, а някои от локалните към този момент демонстрират първи прояви на ксенофобия, до момента в който из града им се разхождат хиляди венецуелци, споделя " Ел паис ". " А този град, спирка по пътя на наркотрафика, е един от 50-те най-изпълнени с принуждение в света поради наличието на паравоенни групи в целия район. " В Кукута към този момент има задоволително заболявания, бедност, замърсяване и прах; някои даже продават косата си за 70 хиляди песос (20 евро).

Венецуелският министър на известията Хорхе Родригес неотдавна пътува до Испания, с цел да отбрани идните президентски избори в страната като свободни и почтени и да каже, че администрацията на президента Николас Мадуро готви проект, с цел да предложения венецуелците да се върнат.

Според Световната организация за миграцията 1.6 млн. души са напуснали страната от 2015 година насам, а от тях 145 хиляди са поискали леговище. За същия интервал брутният вътрешен артикул се е свил с 40%.

Eврокомисарят за филантропична помощ Христос Стилианидис разгласи предишния месец, че Европейският съюз ще даде 31 млн. евро помощ филантропична помощ за бежанците в Колумбия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР