По много лесен и лесен начин можете да приготвите най-вкусния

...
По много лесен и лесен начин можете да приготвите най-вкусния
Коментари Харесай

Сложете малко ОЛИО в МЛЯКОТО: Получавате за нула най-вкусния сос, който дори го няма в ресторанта!

По доста елементарен и елементарен метод можете да приготвите най-вкусния сос, който подхожда на всяко ядене. В рецептата по-долу ще го подправим с малко чесън, зелен лук и магданоз, само че откакто знаете по какъв начин да приготвите основата, ще можете да я коригирате с подправки по ваш усет.

Това, от което се нуждаете, с цел да приготвите този апетитен кремообразен сос, е кухненски пасатор, който нормално се употребява за подготвяне на крем супи, сосове и майонеза. С негова помощ се форсира целият развой на разтрошаване и сосът е подготвен за минута. Ето какво ви би трябвало за Най-вкусния и елементарен сос:

Най-вкусният и елементарен сос

Продукти:

50 мл прясно мляко

100 мл зехтин или нормално олио

3 супени лъжици лимонен сок

1/2 чаена лъжичка сол

надробен черен пипер на усет

1 скилидка чесън (може и повече)

1-2 стръка млад зелен лук

1 супена лъжица ситно нарязан свеж магданоз (може да бъде и замразен)

Приготвяне: 

Сложете млякото (50 мл) в тясна по-дълбока купа или буркан, след което прибавете олиото (100 мл). Можете да употребявате студено пресован зехтин, който е най-здравословен за хранене, който има мощен и присъщ аромат и усет. Ако желаете по-неутрален сос, използвайте нормално олио.

 олио и мляко

 сос олио и мляко

Потопете пасатора в купата чак до дъното, след което започнете да бъркате за една минута, без да местите пасатора. Когато забележите, че на дъното стартира да се образува гъста емулсия, започнете последователно да движите накрайника.

 сос в пасатор

Движете го постепенно нагоре и надолу, като всякога го повдигате малко по-високо, до момента в който цялата примес стане гладка и получите прелестно кремообразно наличие, което прилича майонеза.

След това се изстисква половин или цялостен лимон, след което се прибавят три цялостни супени лъжици към вашата „ майонеза “. След това прибавете сол на усет (около половин чаена лъжичка) и подправете с малко прясно надробен черен пипер.

 сос майонеза

 сос подправки

Изстискайте скилидка чесън през преса (или го нарежете на ситно) и по-късно прибавете ситно нарязан зелен лук. От подправките може да добавите копър, магданоз, див лук и други сходни. Ние добавихме супена лъжица ситно нарязан магданоз.

 елементарен сос

Отново разбъркайте всичко добре с пасатора, до момента в който съставките се изравнят и получите гладка кремообразна примес. Сосът ви е подготвен и можете да го сервирате със зеленчуци или към главното ядене.

 елементарен повсеместен сос

 повсеместен домакински сос

Приятен вкус!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР