По мнение и на колегите в Истанбул, тези избори ще

...
По мнение и на колегите в Истанбул, тези избори ще
Коментари Харесай

Главчев: Продължаваме усилията за елиминиране на потенциални възможности за изкривяване вота на хората

По мнение и на сътрудниците в Истанбул, тези избори ще са много по-тежки
Ние продължаваме нашите старания за елиминиране на евентуални благоприятни условия за деформиране вота на хората. Целта е да се увеличи доверието на гласоподавателите и тяхната убеденост, че гласът им няма да отиде на празно. Това сподели служебният министър председател Димитър Главчев при започване на постоянното съвещание на Министерски съвет.

Премиерът Димитър Главчев напомни, че дружно с министър Иван Кондов са взели участие в срещата на върха за бъдещето Ню Йорк тази седмица.

" Темата е стартирана още в 2021 година от генералния секретар Антонио Гутериш и тя е с работно заглавие " Многостранни решения за по-добро на следващия ден ". А концепцията е да се приведат и световните, и интернационалните институции в тази ситуация с действителностите, т.е. с институциите да могат да работят по-ефективно, с цел да вземат решение проблемите на хората. Специално на тази среща, защото става въпрос за Организация на обединените нации, имаше и съответни оферти за привеждането и даже на Съвета за сигурност, в сходство с действителностите. Президентът Радев взе присъединяване в Общото заседание на Организация на обединените нации и още мисля, че е там дори, продължава да е там. Това демонстрира сериозното отношение на България към интернационалните тематики. Но мисля, че оттова можем да пренесем и върху България тази тематика. По-ефективна работа на институциите, с цел да може българските жители да усещат, че ги има. Напоследък доста се приказва има или няма страна. Ами, то от всички зависи дали има или няма страна. Не единствено от служебното държавно управление ", сподели още Главчев.

„ Естествено, главното при нас беше да забележим по какъв начин върви подготовката за изборите, само че то се получи по-емоционална среща, отвън нашите отговорности, много по-емоционална. Видяхме, че всички с които се срещнахме, носят България в сърцето си. Нямате си визия какво е да видиш, когато на българския химн има сълзи в очите на хората против тебе. Колкото до изборите - и при нашите сънародници, които са в Съединените щати, и при тези общности се вижда същата наклонност, че понижава интензивността на гласуващите. Активността е намаляла с 25% единствено сред последните и предпоследните избори. Призовах ги и тях, както и тук, призоваваме непрестанно, за по-голяма интензивност, с цел да може да бъде изборът, който бъде изработен за народни представители в тази ситуация, да бъде с по-голяма представителност и да тежи повече.

По мнение и на сътрудниците в Истанбул, тези избори ще са много по-тежки, по разбираеми аргументи, тъй като тъкмо и тези секциите в Турция ще са изключително напрегнати. И дадоха хрумвания по какъв начин може да се усъвършенства. Според мен там би трябвало да се насочи изключително внимание в тези региони, да вземем ограничения за там. Дадоха своите оферти, ние ще ги представим надлежно на Централната изборна комисия и се надявам те да се съобразят с тези оферти, тъй като съгласно мене те са в добра посока ”, добави Главчев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР