Командир Байдън ухапа друг агент от Тайните служби, 11-ият известен инцидент

...
По-младото куче на президента Джо Байдън, Командир, ухапа друг агент
Коментари Харесай

По-младото куче на президента Джо Байдън, Командир, ухапа друг агент на американските тайни служби в Белия дом в понеделник вечерта, научи CNN, 11-ият известен инцидент с ухапване, включващ 2-годишната немска овчарка.

„Вчера около 20:00 ч. полицейски служител от униформения отдел на Сикрет сървис влезе в контакт с домашен любимец от First Family и беше ухапан. Офицерът беше лекуван от медицински персонал с комплексна помощ“, каза шефът на комуникациите на USSS Антъни Гулиелми в изявление за CNN.

Раненият служител е разговарял с директора на тайните служби Кимбърли Чийтъл във вторник и се чувства добре, каза Гулиелми.

Командирът е участвал в най-малко 11 инцидента с ухапване в Белия дом и в Делауеър, според репортажите на CNN и кореспонденцията по имейл на Тайните служби на САЩ, включително инцидент от ноември 2022 г., при който служител е хоспитализиран, след като кучето се е хванало за ръцете и бедрата им.

Представители на Белия дом казаха през юли, че семейство Байдън работят върху нови протоколи за обучение и завързване на домашния любимец след инцидентите.

Офисът на първата дама не отговори незабавно на искането на CNN за коментар във вторник относно това дали това обучение се е състояло или дали ще се търсят допълнителни действия.

Друго от кучетата на Байдън, Мейджър, беше замесено в инциденти с ухапвания в Белия дом. По-късно немската овчарка се изнесе от Белия дом, а Командир пристигна в Белия дом през 2021 г.

Кореспонденцията по имейл от юли, получена чрез искания на Закона за свобода на информацията от консервативната група Judicial Watch, отразява 10 инцидента.

При един инцидент през октомври, първата дама д-р Джил Байдън „не успя да си възвърне контрола“ над кучето, тъй като то обвини член на персонала на Тайните служби.

„Вярвам, че е само въпрос на време агент/офицер да бъде нападнат или ухапан“, предупреди членът на персонала в имейл.

Елизабет Александър, директор по комуникациите на първата дама, каза по това време, че първото семейство „си партнира с персонала на Тайните служби и Изпълнителната резиденция за допълнителни протоколи и обучение за каишки, както и за установяване на определени зони, където командирът да тича и да тренира. ”

Въпреки че агентите на Тайните служби не носят отговорност за боравенето с домашните любимци на първото семейство, те могат да влизат в чест контакт с животните.

„Това не е работа на Тайните служби. Това е проблем с безопасността на работното място“, каза пред CNN сътрудник на CNN и бивш агент на USSS Джонатан Вакроу.

„Тук има уникалност, тъй като това е резиденцията на президента на Съединените щати, но също така е и работното място за стотици, хиляди хора. И не можете да носите опасност на работното място. И това е, което по същество се случва с това куче. Едно време можете да кажете, че е злополука, но сега множество инциденти, това е сериозен проблем“, добави той.

Уакроу го нарече „значителна опасност“ за дежурните агенти в резиденцията на Белия дом.

„Сигурен съм, че Байдън обичат кучето. Сигурен съм, че това е член на семейството като всяко куче, но вие създавате значителна опасност за тези, които ви подкрепят – подкрепяйте кабинета на президента“, каза той.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР