По места се заформя нещо интересно - ГЕРБ и ДПС

...
По места се заформя нещо интересно - ГЕРБ и ДПС
Коментари Харесай

Кирил Петков: ГЕРБ и ДПС работят като една политическа формация

" По места се заформя нещо забавно - ГЕРБ и Движение за права и свободи работят като една политическа групировка. Например в Търговище, Пазарджик и в други градове двете партии поддържат еднакъв претендент за кмет. Мисля, че както ние с Демократична България се обединихме, виждам сходно обединяване с ГЕРБ и Движение за права и свободи в локалната власт ", сподели съпредседателят на Политическа партия в ефира на.

Загубата на изборите по места няма да докара до смяна във властта, означи той и изясни по кое време такава може да има.

" Единственият метод да се промени държавното ръководство, е в случай че сътрудниците от ГЕРБ решат да създадат различно болшинство с " Възраждане ", Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия ", предизвести Кирил Петков.

Петков похвали работата на премиера Николай Денков, който започвал да надминава и неговия рейтинг.

" Премиерът Николай Денков сподели по какъв начин минава през политически рецесии. Неговият рейтинг стартира да се качва над рейтинга над политици като мен, като Борисов. Той демонстрира една неотстъпчивост, когато е уверен в нещо - движещо за него е да не се случи по този начин, че да се сътвори рецесия у нас по отношение на бензина и дизела, а в същото време съветският нефт да спре да бъде главното гориво за България, без да вдигне цените. Той се грижи да има верните политики, само че по сдържан метод, с цел да не платят жителите висока цена ", съобщи Петков.

В отговор на обвинявания на Делян Добрев от ГЕРБ, който твърди, че всякога, в който на масата се сложи тематиката с дерогацията, министър председателят " хвърчи в Народно събрание с лист, на който написа оставка и споделя на Пеевски и Борисов, че я подава ", Кирил Петков е безапелационен: " Силата на премиера Денков е, че когато е уверен в нещо, той е доста корав. Той първоначално съобщи, че в случай че промените се случват, той ще продължи да е министър председател.

Петков разяснява и идната ротация в кабинета, откакто неведнъж през последните седмици водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че когато пристигна моментът, ще бъдат заменени неработещите министри.

" Точната ни спогодба с ГЕРБ е, че в случай че желаеме промяна на министър, и ГЕРБ, и ПП-ДБ би трябвало дружно да се съгласят. Това значи, че нито една групировка не може самостоятелно да смени някой министър. Преди един министър да бъде заменен, ние би трябвало вътрешно да решим, че желаеме да го сменим, ГЕРБ също да го решат вътрешно, и чак тогава да се случи ротация ", изясни Петков.

Той отбрани и финансовия министър Асен Василев, също на прицел на сътрудниците в ръководството през последните дни.

" Асен Василев се оправи брилянтно. Относно вземането на външен дълг - приказват се опорки, които не са правилни. Ние дружно с ГЕРБ гласувахме бюджета, в който написа какъв дълг можем да вземем. 3 милиарда от този външен дълг е погашение на остарял дълг, взет от министър Горанов, и останалите са за покриване на 3-те % недостиг ", разясни още той.

" Показахме в последните 60 дни в Народното събрание, че макар всички противоборства успяхме дружно да създадем промените, заложени в ПВУ още преди година ", сподели още Петков.

Попитан дали ще поддържат ли претенденти на ГЕРБ, в случай че нямат свои представители на балотажа по места, той отговори: " Не би трябвало да има град в България, в който да не сме първа или втора политическа мощ на балотаж. Играем за победа ".

И добави, че " водачите носят отговорност ". " За нас властта е смислена, в случай че може да носи смяна. Ако не може - няма смисъл от нея. Ако имаме кметове със същите характерности, каквито има министър председателят, в случай че хората го харесват, то тези хора могат да трансформират България ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР