По-малко валежи и повече слънце ще има днес. На места

...
По-малко валежи и повече слънце ще има днес. На места
Коментари Харесай

Слънчева неделя в Пловдив, живакът скача до 28 градуса


По-малко превалявания и повече слънце ще има през днешния ден. На места в котловините и низините ще се образуват мъгли. До обяд над по-голямата част от страната ще доминира слънчево време. След обяд облачността от запад ще се усили и тук-там основно в планинските региони на Западна България ще превали, в обособени региони и ще прегърми. В крайните югозападни региони явленията ще продължат и през нощта против понеделник. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 23 и 28 градуса, в София - към 24.

В Пловдив не се чакат превалявания, живакът ще доближи до 28 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Слаби превалявания ще има единствено на обособени места рано сутринта. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 22-25 градуса. Температурата на морската вода е 24-26 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Прочетете още
Над планините преди обяд ще има по-съществени разкъсвания и понижения на  облачността, само че след пладне тя още веднъж ще се усили и тук-там в масивите от Западна България ще има превалявания от дъжд, в обособени региони с гръмотевична активност. Вятърът ще е до сдържан, най-вече от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 19, на 2000 метра - към 13 градуса.

В началото на идната седмица въздушният транспорт ще остане от изток-североизток. Сутрин по-значителна най-вече ниска облачност или мъгла ще има тук-там в котловините и низините в западната половина от страната, на изток ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, само че валежи от дъжд ще има основно в Югозападна България. Дневните температури ще бъдат най-вече сред 22 и 27 градуса. Сутрин - относително хладно, с минимални температури сред 10 и 15 градуса, в обособени котловини и по-ниски. (НИМХ)
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР