По-малко от три процента от подземното газово хранилище в Чирен

...
По-малко от три процента от подземното газово хранилище в Чирен
Коментари Харесай

Людмил Йоцов: По-малко от 3% от подземното газово хранилище в Чирен са били продадени от "Булгаргаз"

По-малко от три % от подземното газово вместилище в Чирен са били продадени от " Булгаргаз " на 4 февруари. Това сподели пред публицисти новият изпълнителен шеф на сдружението Людмил Йоцов.

„ Количеството природен газ, което тогава е било продадено тогава, е микс. Събота и неделя част от стопанските предприятия не работят, също така тогава е било топло времето и битовите консуматори и топлофикациите употребяват по-малко природен газ за отопление. Дружеството не може да си промени месечната поръчка, която е одобрена от " Булгартрансгаз ", “, сподели Людмил Йоцов.

Йоцов увери, че покупко-продажбите на 4 февруари няма да нарушат салдото на природен газ в страната, тъй като, в случай че покупко-продажбите не са се осъществили, публичният снабдител е щял да има недовзет доход, който е щял да се трансферира за одобряване на цените през другия месец.

" Може би за април, май или юни, този недовзет доход би трябвало да бъде включен в ценообразуването. По контракт с " Газпром " е декларирано оптималното количество природен газ за февруари, а на 4 февруари е продаден остатък “, добави той.

Йоцов добави, че покупко-продажбите, които са подписани на платформата " Газов хъб Балкан " в петък, са анонимни. Това са били краткосрочни артикули в сегментите " в границите на деня ", " ден напред " и артикул " уикенд ". Въпросната 3-секундна договорка, която се разясняваше от някогашния енергиен министър Румен Овчаров, е била единствено една и не е била за компания, за която Йоцов е работил. Освен това тази договорка е била за минимални количества газ.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР