По-малко от три дни след болезненото отпадане от Шампионската лига

...
По-малко от три дни след болезненото отпадане от Шампионската лига
Коментари Харесай

"Манчестър сити" се изправя лице в лице с кошмара си без право на грешка

По-малко от три дни след мъчителното отпадане от Шампионската лига " Манчестър сити " има извънредно тежка задача - да се изправи лице в лице против кошмара си. " Гражданите " срещат същия противник на същото място - в 14.30 часа те одобряват " Тотнъм " на " Етихад ".

Шампионът няма право на неточност, защото е в люта конкуренция за купата във Висшата лига с " Ливърпул ". Червените са отпред с две точки преднина, само че имат и мач повече.

Воденият от Хосеп Гуардиола тим ще би трябвало да покаже дали се е съвзел физически и душевен след прочувствено изтощаващата пирова победа. В сряда британският първенец завоюва с 4:3, само че отпадна поради позволените повече голове на собствен терен.

Допълнителна тежест против " Сити " е и развоят на мача. " Гражданите " вкараха скъп гол за 5:3 в 93-ата минута, само че след видеоповторение беше отсъдена засада и бурната наслада за секунди се трансформира в призрачен сън.

Фотогалерия: Футболната полуда, изпълнена с страсти от двете крайности >

" Това е грубо, само че би трябвало да го приемем ", сподели Гуардиола след отпадането от Шампионската лига.

Времето за възобновяване е малко, само че " Сити " няма право на неточност. Отборът знае, че в случай че завоюва петте си оставащи мача, ще е първенец. Шампионите обаче имат по-трудна стратегия, като с изключение на против " Тотнъм ", имат мач и против различен от тимовете, борещи се за място в топ 4 - градския си противник " Манчестър юнайтед " (само след четири дни).

" Те ще реагират като първенци ", съобщи полузащитникът на " Ливърпул " Джеймс Милнър за " Сити ".

Червените гостуват на " Кардиф " в неделя. Интересно ще е и по какъв начин развоят в Шампионската лига ще се отрази на " Ливърпул ". Отборът се класира за полуфиналите, където му предстоят два мача с " Барселона " при започване на май.

Мениджърът Юрген Клоп счита, че умората няма да е проблем. " Ние към момента сме в Шампионската лига и в битката за купата и не сме изтощени ". По думите му алените са принудени да печелят всеки мач във Висшата лига, а на процедура и в Шампионската лига.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР