По-малко от седмица, след като отпразнува раждането на горила от

...
По-малко от седмица, след като отпразнува раждането на горила от
Коментари Харесай

Почина новородената горила в зоопарка в Ню Орлиънс

По-малко от седмица, откакто отпразнува раждането на горила от сериозно заплашен тип, зоопарк в Ню Орлиънс скърби за гибелта й, заяви Асошиейтед прес.

Бебето, родено предишния петък, умряло в сряда, заяви говорителката на зоопарка Одабън Кейти Смит. Причината не е открита, само че съгласно експерти в зоопарка е допустимо майката Тумани, която е на 13 години, да не е имала задоволително кърма, предава Българска телеграфна агенция.

"Съществуват доста опасности при ражданията при горилите и за жал не е извънредно първескините да губят потомството си ", сподели старши ветеринарят на зоопарка доктор Робърт Маклийн.

Първоначално бебето изглеждало, че се развива доста добре и гледачите стояли настрани, с цел да не безпокоят майката и новороденото й. Затова не могли да открият и пола на дребното, което още нямаше име. В сряда вечерта обаче забелязали, че то е летаргично и едва и неотложно го откарали във ветеринарната клиника, само че експертите там не съумели да го спасят. До няколко седмици се чака да станат ясни аргументите за гибелта на новороденото.

Малкото бе първата горила, родена в зоопарка за последните 24 години, след женската Пралин. Останалите три горили в зоопарка - Тумани, бащата на новороденото Окпара и третата женска Алафия, са пристигнали в Одабън от други зоопаркове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР