Половината американци нямат достъп до пенсионен план. Ето кои са най-лошите щати.

...
По-малко от половината американски работници отговарят на изискванията за пенсионен
Коментари Харесай

По-малко от половината американски работници отговарят на изискванията за пенсионен план чрез работата си. Но тази липса на достъп е значително по-лоша в някои щати, за които изследователите предупреждават, че могат да се сблъскат с скок в бедността сред възрастните, според ново проучване.

Около 69 милиона работници, или 56% от работната сила на нацията, нямат достъп до план за пенсиониране чрез работното си място, установи икономическата иновационна група в своя анализ на данните от преброяването през 2021 г. Делът е най-висок във Флорида, където почти 7 от 10 работници не могат да отделят пари в план, спонсориран от работодател, и най-нисък в Айова, където е около 4 от 10.

Готовност на американците за пенсиониране се разцепва от доходите и професията, като домакинствата с по-високи доходи са много по-склонни да са изхвърлили средства за по-късните си години, отколкото работниците с ниски заплати. Но има и географско разделение, като работниците в Юга е по-малко вероятно от тези в Средния Запад да имат достъп до планове, спонсорирани от работодателя, установи анализът.

строителство.

„Ако нямаме способността да накараме [работниците] да участват в създаването на истинско гнездо, тогава ще се окаже, че в тези щати има високи нива на бедност сред възрастните хора дългосрочно", каза Гласнър.

Огромната разлика в пенсионирането на Америка

Констатациите подчертават пропастта между това, от което хората ще се нуждаят, когато остареят, и това, което всъщност са изхвърлили. Скорошни изследвания установиха, че почти 3 от 10 американци, които са близо до пенсиониране, нямат нито стотинка спестени за годините след напускане.

Не е изненадващо, че проблемът е по-остър за работниците с ниски заплати, като EIG установи, че хората с годишни доходи под $37 000 е по-малко вероятно да имат достъп до пенсионни планове чрез работното си място. Около 70% от американците, които работят и печелят под тази сума, нямат достъп до 401(k)s или други планове, спонсорирани от работодателя, установи проучването.

И дори когато американците с ниски заплати имат достъп до пенсионни планове, спонсорирани от работодателя, те са по-малко склонни да участват в спестяване, отколкото работниците с по-високи доходи, установи проучването.

На в същото време разликата в пенсионирането се влошава за по-възрастните американци с ниски заплати. През 2019 г. само 1 от 10 работници с ниски доходи на възраст между 51 и 64 години е заделял нещо за пенсиониране, в сравнение с 1 от 5 през 2007 г., според скорошен анализ на Службата за отчетност на правителството на САЩ.

„Работник с ниски доходи се опитва да реши дали трябва да вложи този долар в парични спестявания, за да се справи с настоящите си нужди, или да се опита да го спести в дългосрочен план“, отбеляза Гласнер . „Ще имат много по-трудно време да оправдаят да го поставят по-далеч, ако имат нужда днес.“

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР