По-малко от месец след влизането в сила на първите подземни

...
По-малко от месец след влизането в сила на първите подземни
Коментари Харесай

Вандали счупиха подземните контейнери в Благоевград

По-малко от месец след влизането в действие на първите подземни контейнери в Благоевград - те към този момент са счупени. За неприятната вест оповестиха от администрацията на общината, а виновниците се търсят.
На фотосите се вижда, че един от контейнерите, тъкмо до Камерната опера в града, е очевидно килнат, което съгласно общината води до понижаване на успеваемостта на оборудването.
Контейнерът ще бъде възобновен в най-ранен период.
Това не е първият случай на вандализъм в Благоевград. През април тази години вандали счупиха чисто нови пейки край основен бул. в града. Пейките бяха сложени като част от смяна на цялостната инфраструктура, само че жителите и гостите не града не се радваха доста дълго на новата облага.
Тогава в града към момента нямаше построено видеонаблюдение, което да покаже на виновните органи кой е виновен за офанзивата. Сега,  макар и видеонаблюдението да е реалност, остава неразбираемо дали ще бъде издирван виновникът за счупването на контейнерите.
Въвеждането на подземни контейнери беше част от самодейността на кмета на Благоевград доктор Атанас Камбитов за по-чист и зелен град. Очаква се последователно те да навлязат в целия град. Този тип контейнери са общоприета процедура в цяла Европа. Намаляват неприятната миризма, събират по-голямо количество боклуци и и водят до по-доброто преработване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР