По-малко от месец преди президентските избори в САЩ през ноември

...
По-малко от месец преди президентските избори в САЩ през ноември
Коментари Харесай

Байдън има 16% преднина пред Тръмп, сочи проучване на Си Ен Ен

По-малко от месец преди президентските избори в Съединени американски щати през ноември актуалният президент Доналд Тръмп изостава от претендента на Демократическата партия Джо Байдън с 16 процентни пункта, демонстрира изследване, извършено от организацията SSRS по поръчка на Си Ен Ен.

От запитаните гласоподаватели 57 % са декларирали, че ще гласоподават за Байдън, 41 % - за Тръмп, а 1 % - за различен претендент. Това е най-голямата разлика сред двамата, записана в изследванията на телевизионния канал от началото на акцията, осведоми Българска телеграфна агенция.

Девет от 10 гласоподаватели декларират, че към този момент са решили за кой претендент ще гласоподават на изборите. Едва 8 % споделят, че може да трансформират решението си, а 1 % нямат желание към никого към този момент. Това значи, че просто няма задоволително гласоподаватели, отворени за увещание да трансформират настройките си, разяснява Си Ен Ен.

Междувременно Байдън съобщи във, че плануваният за идната седмица спор сред него Тръмп, не би трябвало да се организира, в случай че Тръмп към момента е притежател на новия ковид.

Тръмп, който беше диагностициран със SARS-CoV-2 предходната седмица, влезе за три дни в болница, само че в понеделник се завърна в Белия дом.

Байдън сподели, че плануваният за 15 октомври в Маями спор би трябвало да бъде проведен при прецизни ограничения за здравна сигурност. " Ако той (Тръмп) още има Ковид, ние не би трябвало да дебатираме ", сподели претендентът на демократите.

" Президентът Тръмп ще бъде здрав и ще бъде там. Байдън няма да се измъкне от този спор, а неговите бранители в медиите не могат да го покрият ", съобщи в отговор представителят на акцията на Тръмп Тим Мърто съобщи:

Обичайният интервал на карантината за ковид е 14 дни. Тръмп разгласи, че е дал позитивна проба в петък.

Във вторник Байдън за следващ път даде негативна проба за ковид, седмица след дебата си с Тръмп в Кливланд.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР