По-малко от месец преди поредните парламентарни избори говори един от

...
По-малко от месец преди поредните парламентарни избори говори един от
Коментари Харесай

Търговец на гласове разкри схемата и цените за купуването на вот

По-малко от месец преди следващите парламентарни избори приказва един от уредниците на схемите за пазаруване на гласове. Той твърди, че търговията с избор в никакъв случай не е серпантина, а на идните избори ще се заплащат до 150 лева на глас.

Схемата за търговия с избор е добре проведена, споделя още мъжът, който над 20 години е на върха на пирамидата. Обяснява и каква е йерархията – необут, тартори и реализатори. Последните имали задача да управляват гласуването по секциите в изборния ден.

„ Отива една кола, взима ги, кара ги до секцията, от секцията се наблюдават като влязат вътре. Предварително отново им припомнят по този начин, по този начин, този и този номер на партията... или му го записва на ръката, кръстчето или хикса и това е. Слагат си хора пред секциите, виждат кой влиза, кой излиза, подсещат ги къде би трябвало да създадат, какво би трябвало на създадат “, изяснява уредникът на схемата.

Парите за гласове идвали от политиците към босовете посредством подставени лица. 
„ Зависи политикът до каква степен желае да влезе в политиката. Ако примерно в някой регион има мандат от 10 депутата, всеки се бори за преференция и той си заплаща за тази преференция. Един политик в никакъв случай няма да отиде непосредствено да даде пари, който и да е той. Има си хора. Навсякъде – реализатор, подизпълнител и на подизпълнителя – подизпълнител “, споделя още мъжът пред БТВ.

Ако някой обещае гласа, само че след това се оказва, че 70 са дали своят вот, получава пари единствено за тях. Минимумът сега е 150 лева на глас, от които 50 лева стигат до гласуващия, разбираме още от уредника.

Според него локалните босове и тарторите в махалите са добре известни на полицията.

„ При състояние, че няма тъжба за пазаруване на гласове нищо не могат да създадат, могат само по закона за Министерство на вътрешните работи за 24 часа да ги задържат, това е, профилактично, както сега се организират множеството акции… Босовете никой не може да ги уплаши. Схемата цялостен живот ще си върви “, споделя в умозаключение мъжът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР