По-малко от месец преди началото на новата учебна година Столичната

...
По-малко от месец преди началото на новата учебна година Столичната
Коментари Харесай

С 240 км/час по софийските улици

По-малко от месец преди началото на новата образователна година Столичната община стартира акция за пътна сигурност. На 15 места - наоколо до учебни заведения и рискови кръстовища, ще бъде сложена нова, специфична пътна настилка. Целта е да бъде забавена скоростта на колите, изясни ръководителят на Столичния Общински съвет Георги Георгиев:

" Виждате, че с изключение на, че е алена, което като я види човек, би трябвало да му светне алената лампа, че би трябвало да понижи скоростта, тя е с по-добро сцепление, доста се усъвършенства спирачният път, тъй че да може изключително в по-лошо време когато има дъжд или сняг, да могат колите да спрат по-бързо, с цел да подсигуряваме сигурност на пешеходците ".

Новата маркировка се поставя там, където не могат да бъдат ситуирани повдигнати пешеходни пътеки. 

Предвижда се да бъде освежена и пътната маркировка наоколо до образователни заведения. 

През последната година са осветени над 300 пешеходни пътеки, сложени са 20 нови ограничители и пешеходни острови, а над 150 кръстовища са обезопасени по този начин, че да не могат да паркират коли.
 
Над 700 общински камери наблюдават за придвижването по пътищата, като през последния месец е бил засечен лидер, карал в столицата с 240 км/час:

" Имаме над 8000 нарушавания с над 125 км/час, са засечени единствено за месец от общинските табла, връх нов с 240 км в час. Аз се притеснявам като разгласяваме новите върхове да не реши някой да ги бие. Това са черни върхове, най-често по околовръстното. Таблата ни в " Малинова котловина " имат доста притеснителни данни ", сподели ръководителят на СОС Георги Георгиев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР