По-малко от месец остава до Великден, а хотелите в които

...
По-малко от месец остава до Великден, а хотелите в които
Коментари Харесай

Хотели вдигат цените за Великден

По-малко от месец остава до Великден, а хотелите в които не са настанени украински бежанци към този момент се приготвят да посрещнат и първите туристи. С наближаването на Великден градските хотели във Варна посрещат празника с доста резервации.
 
" Засега резервациите вървят сносно за Великден. Специално нашия хотел, който е с близо 1300 кревати имаме към 90 и даже над 90% претовареност, т.е. ние съвсем нямаме стаи към този момент, които да продаваме. Доста огромен интерес има. Разбира се огромната част са румънски туристи, което е обичайно. Великден нашия съответствува с техните празници ", съобщи Павлин Косев - ръководител на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите за Nova News.
 
Подобна е обстановката и в някои от курортите по Северното Черноморие. В " Св. Св. Константин и Елена " да вземем за пример хотелите към този момент са съвсем напълно резервирани, а притежателят на 2 от тях споделя ще разчита главно на български и румънски туристи.
 
Атанас Карагеоргиев, притежател на хотел, споделя, че към този момент записванията вървят обикновено, с положително движение. " Двата хотела ще бъдат цялостни. Стараем се да успеем да ги подготвим в положение, в което би трябвало да бъдат, тъй като работим в условия на недостиг на средства ", изясни той.
 
А точно този недостиг на средства подбуден от инфлацията постанова и повишението на цените, както в градските хотели, по този начин и в курортните комплекси.
 
" Повишение е неизбежно да има, към този момент вършим всичко допустимо да бъде оптимално леко това покачване. Минимума ще е 10%. Сега зависи от хотела, нали, зависи от услугите и е мъчно да се каже един прецизен %, само че минимума ще е 10, може би в някои случаи и до 15, допустимо е и до 20% да стигне в някои обекти. Стараем се да е гладко, макар възходящите за електрическа енергия, всички знаем и се приказва с пъти ни се подвигнаха разноските, само че вършим всичко допустимо да усъвършенстваме и въпреки всичко да не е всичко за сметка на гостите и на туристите ". разкри Косев.

Пълни зимни курорти у нас

Карагеоргиев счита, че растежът ще е с към 20%. " Няма по какъв начин. Енергоносителите ужасно нарастнаха, храните нарастнаха и те са в развой на повишаване още. Аз не съм оптимист във връзка с цените и по тази причина взехме решение - по-добре да вдигнем цените в сравнение с след това да се оправдаваме пред банките какво вършим ", споделя той.
 
 istock istock
А за огромна част от сектора постъпленията от туристите по Великден са извънредно значими.
 
" Великденските празници са ни доста значими, тъй като те ни дават първата глътка свежи пари, които влизат, а тези пари за нас са доста значими, с цел да можем да си подготвим отварянето на летния туристически сезон ", показва Косев.
 
А след посрещането на Великден, вярата за сполучлив летен сезон остава.
 
" Всички се надяваме и се молим за един добър сезон, тъй като по този начин към този момент се изморихме от тези сложни сезони и от тези форсмажори, които от ден за ден би трябвало да решаваме проблеми, проблеми и сме свързани с националните закони и заповеди и така нататък Така, че всички разчитаме на един сполучлив сезон ", отбелязва ръководителят на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите..
 
  По тематаСпад в приходите си регистрират хотелиери хотели пакети Великден .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->