По-малко от месец остава до новата учебна година, а от

...
По-малко от месец остава до новата учебна година, а от
Коментари Харесай

При различна зона от зелената, децата в детските градини и началните класове с маски в клас

По-малко от месец остава до новата образователна година, а от Министерството на образованието и науката насочват внимание върху това по какъв начин възпитаници, учители и родители да се оправят оптимално добре в една среда на възможна пандемията от COVID-19 и съответно четвърта вълна на ковид. " Носенето на маски е наложително, защото новият вид на вируса е по-заразен ", сподели просветителният министър проф. Николай Денков.

" Учениците от 1 до 4 клас и децата в детските градини, в случай че се намираме в " зелена зона ", под 100 болни на 100 000 население, могат да бъдат без маски, в случай че обаче сме са в жълта, или алена зона, то тогава и децата от 1 до 4 клас би трябвало да носят маски ", сподели още той.

" Предвид обстоятелството, че може да се придвижва вируса и от имунизирани хора, то и имунизираните възрастни би трябвало да носят маски в учебната и предучилищната мрежа ", добави министърът.

" Сборни паралелки могат да се създадат единствено в " алената зона " и единствено за класове, които така и така са били дружно, те и преди този момент са били в едно и също помещение ", сподели още министърът. Малко преди старта на образователната година към този момент има създадени няколко разновидността на образование при възможна нова вълна на ковид. При най-лекия – „ зелен “ сюжети при заболеваемост до 100 души на 100 000 население, образованието ще е присъствено. Ако инфектираните скочат над 250 души при 100 000 население, учениците ще преминат на график и тогава ще редуват онлайн с присъствено образование. При повече от 500 болни души на 100 000 население прекосяваме в „ пурпурен “ сюжет, което значи, че учениците ще учат онлайн.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР