По-малко от година след пускането на iPhone 14 Pro на

...
По-малко от година след пускането на iPhone 14 Pro на
Коментари Харесай

Батерията на iPhone 14 Pro се „скапва“ след само година използване при мнозина

По-малко от година след стартирането на iPhone 14 Pro на пазара потребителите все по-често показват угриженост за положението на батерията на своето устройство. В обществените мрежи интензивно се разисква влошаващото се „ здраве “ на батерията, което провокира паника измежду притежателите на iPhone 14 Pro.

Измина по-малко от година от формалното стартиране на iPhone 14 Pro, само че в обществени мрежи като X и Reddit потребителите интензивно споделят своя опит с устройството. Основната причина за безпокойствие е утежняването на качеството на батерията. Скрийншотите, оповестени от потребителите, демонстрират видимо понижаване на оптималния ѝ потенциал.

Apple вкара функционалността „ Състояние на батерията “ през 2018 година след абсурда „ Батеригейт “, когато компанията призна за намаляващата продуктивност на iPhone с остаряващи акумулатори. Функцията дава на потребителите информация за положението на батерията на тяхното устройство.

Всички iPhone-и употребяват литиево-йонни акумулатори, които с времето стареят. Apple твърди, че батериите на iPhone са проектирани да поддържат до 80% от първичния си потенциал след 500 цялостни цикъла на зареждане. Последните отчети от консуматори на iPhone 14 Pro обаче демонстрират забележителен спад на тази цифра. Някои консуматори са съобщили в своите профили в X за спад на потенциала на батерията до 86-90% за по-малко от година потребление на смарт телефона.

Съществуват няколко версии, обясняващи този спад

Възможно е Apple да е трансформирала логаритъма за пресмятане на този индикатор. Възможно е също по този начин бета версията на iOS 17 да е оказала прекалено влияние върху батерията на iPhone. Освен това извънредните функционалности на iPhone 14 Pro, като Always-On Display и опцията екранът да доближи бляскавост от 2000 cd/m2, биха могли да се отразят на общото положение на батерията.

Apple към момента не е коментирала публично недоволствата на потребителите на iPhone 14 Pro. Въпреки това рекомендацията на компанията за промяна на батерията, когато оптималният ѝ потенциал спадне под 80%, става изключително настояща. Някои консуматори към този момент наближават този предел по-малко от година след закупуването на устройството. Здравината на батерията на iPhone варира според от разнообразни фактори, само че актуалната обстановка изисква вниманието на Apple. Ако батериите в по-новите модели в действителност стареят по-бързо, това е проблем, който Apple би трябвало да прегледа.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР