По-малко от година, след като поднесе една от големите изненади

...
По-малко от година, след като поднесе една от големите изненади
Коментари Харесай

Александър Усик или Джошуа: боксът очаква поредния си вълнуващ двубой

По-малко от година, откакто сервира една от огромните изненади в историята на тежката категория на бокса, Александър Усик ще пази международните си трофеи против Антъни Джошуа. Тази вечер в Саудитска Арабия двамата боксьори излизат в дълго чакан мач-реванш.

През септември 2021 година в Лондон Усик и му лиши поясите във версии Световна боксова асоциация (WBA), Международна боксова федерация (IBF), Световна боксова организация (WBO) и Международна боксова организация (IBO).

Основният дуел от галавечерта в Джеда би трябвало да стартира към 23 часа българско време. Срещата ще бъде излъчена в стрийминг платформата DAZN в целия свят, до момента в който правата за Англия се държат от Sky Sports.

Мачът е считан за най-важният в кариерата на Джошуа, който към този момент два пъти загуби международните трофеи. Британският боксьор се нуждае от наложителна победа, в случай че желае да върне реномето си на водещ в тежката категория.

В подгряващите мачове от галавечерта ще взе участие и.

Изходните позиции

Между двата си мача за международните трофеи Усик и Джошуа нямаха никакви други срещи. Британецът отхвърли разновидности, до момента в който първенецът беше в родината си Украйна при започване на войната и да стартира подготовка за срещата.

Дотук Усик е непобеден в професионалната си кариера, като това ще бъде 20-тият му мач. Украинецът има 13 нокаута, само че нито един след влизането си в тежката категория през 2019 година

Със единствено три мача измежду най-тежките Усик съумя да стигне до международните трофеи, а в този момент задачата е да ги резервира.

Украинецът е с съвсем същото тегло от предходния дуел - 100.5 кг. преди срещата сподели, че Усик е с едвам 500 грама по-тежък.

 Александър Усик или Джошуа: боксът чака следващия си трогателен дуел
© Reuters

Джошуа излиза в своя 27-ми професионален мач, а дотук салдото му е 24 победди (22 с нокаут) и две провали. Британецът ще се надява да повтори обстановката от 2019 година, когато от Анди Руис - младши, само че няколко месеца по-късно го и си ги върна.

За срещата в Джеда Джошуа е с близо 11 кг по-тежък от Усик, като е добавил съвсем два кг по отношение на предходния дуел (110.9 кг). По-голямата смяна при британеца е в треньорския щаб. Той притегли американеца Робърт Гарсия, който размени дългогодишния треньор на Джошуа Роб Макракън, работил с него още от дилетантите.

Какво ще предложи Джошуа

" Всички знаят, че той не може да надиграе Усик, по тази причина би трябвало да го сложи напрегнат по интелигентен метод. Работихме доста на лагера ни, Ей Джей знае какво би трябвало да прави ", сподели новият му треньор.

Именно тактиката на Джошуа интересува множеството експерти, защото в първата среща британецът нямаше отговор на играта на Усик. Самият Джошуа разгласи, че в последните 8 месеца е слушал щаба си и в този момент остава да се довери на инстинкта на кръга.

 Александър Усик или Джошуа: боксът чака следващия си трогателен дуел
© Reuters

Дерек Чисора, който се е бил и с двамата боксьори се въздържа от прогнози, само че разказа стиловете им: " Усик играе повече като боксьор от ниските категории - бързи удари, ужасно придвижване с главата и крайници. Откакто е при тежките наподобява още по-силен. Джошуа има разрушителен удар. За боксьор като мен е по-вероятно да бъда нокаутиран от Джошуа, в сравнение с от Усик, само че в това време е по-лесно да ударя Ей Джей, в сравнение с да стигна до Усик ".

Едно от величията в тежката категория Ивендър Холифийлд ще бъде в Саудитска Арабия за мача, като той даде препоръки към Джошуа и разгласи, че британецът може да завоюва.

" Той би трябвало да направи огромен мач, да се бие в действителност добре. Мисля, че може, всеки може - значимо е да се стимулира. В подобен мач оставяш предишното зад себе си, изхвърляш го от съзнананието си. Това му е нужно ", разяснява американецът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР