По-малко от година след като легендата Роналдо пое контрола върху

...
По-малко от година след като легендата Роналдо пое контрола върху
Коментари Харесай

За по-малко от година Роналдо върна Крузейро в елита на Бразилия

По-малко от година откакто легендата Роналдо пое контрола върху клуба, Крузейро завоюва предварително локалната втора дивизия и се завръща в елита на Бразилия. Това стана факт след успеха с 3:0 над Васко да Гама нощес, която усили актива на Крузейро на 68 точки, с 15 пред 2-рия Гремио. Първите четири тима във втора лига влизат в Серия А, като Крузейро дръпна с 23 точки пред 4-ия Лондрина.

През този сезон в бразилската Серия Б се събраха три супер известни тима, като за момента наподобява, че всички ще се върнат при най-хубавите. На 2-о място е Гремио, а 4-и Васко да Гама.

Изпадането на Крузейро през 2019-а година беше същинска сензация, откакто в сезоните преди този момент тимът беше същински любимец във всяко съревнование, където участваше и завоюва две следващи шампионски трофеи. Но всичко се оказа сходно на финансова пирамида, неналичието на средства внезапно ги удари мощно, а по-късно бяха разкрити и голям брой измами от предходни шефове на клуба.

И тогава се намеси Луис Назарио да Лима-Роналдо, който обезпечи инвестиция от 78 милиона $ – персонални пари и от компании, и закупи 90 % от акциите на клуба. Още когато се намеси, Роналдо даде обещание промени и усъвършенстване пред почитателите. Той подписа контракти с ниско бюджетни играчи, които се съгласиха да облекат екипа на славния клуб за ниски заплати и по този начин понижи много от разноските.

Роналдо също по този начин е ръководещ шеф на Валядолид в Ла Лига.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР