По-малко от две седмици след изиграването на своя първи финал

...
По-малко от две седмици след изиграването на своя първи финал
Коментари Харесай

Проблемите пред Почетино и Тотнъм това лято

По-малко от две седмици след изиграването на своя първи край в Шампионската лига проблемите за Тотнъм и мениджъра му Маурисио Почетино към този момент стартират да се натрупат от ден на ден и повече.

За да се постави сол в раната от загубата от Ливърпул в Мадрид, Кристиан Ериксен и Дани Роуз изявиха обществено желанието си да изоставен клуба през това лято, формата на Деле Али е в цялостен застой, а съставът изпитва обезверена потребност от укрепване, за което трябват огромни вложения.

Докато „ шпорите” мислят по какъв начин да се възползват от паметния си поход в Европа и се готвят за своя първи сезон на новия си стадион за 1 милиарда паунда, ето и най-важните проблеми, които Почетино и Даниел Леви ще би трябвало да вземат решение.



ЖЕЛАЕЩИТЕ НАПУСКАНЕ ЗВЕЗДИ

Като че ли няма миг, в който играчи на Тотнъм да не бъдат свързвани с други клубове – дали ще е Тоби Алдервейрелд, дали Роуз и Ериксен, бъдещето на огромните имена от състава на лондончани е постоянно под подозрение.

Левият бек възпламени искрата за евентуално наддаване за неговите услуги, когато в неделя призна по време на лагера с националния тим на Англия, че може да си тръгне от „ шпорите”. И Манчестър Сити, и Манчестър Юнайтед са насочили погледите си към него, откакто преоткри най-хубавата си форма.

Макар раздялата с Роуз да би била тежък удар, загубата на Ериксен, най-вероятно поради Реал Мадрид, би била същинска злополука. Датчанинът разкри предходната седмица, че се усеща подготвен за ново предизвикателство, като интерес към него има също и от Пари Сен Жермен.

Тотнъм бива свързван с много полузащитници като евентуални заместници на Ериксен, но ще бъде мъчно да се откри съответен правоприемник на този извънреден основател на голови положения.



ПРОБЛЕМНАТА ФОРМА НА ДЕЛЕ АЛИ

В отсъствието на Хари Кейн към края на сезона се видя доста ясно какъв брой липсват на „ шпорите” голове от техните централни полузащитници. Ериксен, Деле Али, Ерик Дайър, Виктор Уаняма и Муса Сисоко вкараха общо четири попадения след 9 април – датата, на която Кейн получи травмата си против Манчестър Сити.

Али записа 0 гола и 3 асистенции в този интервал и към този момент от много време страда в търсенето на най-хубавата си форма. Английският национал бе заменен в 82-рата минута на финала на Шампионската лига, откакто за следващ път предложи доста малко на своя тим.

В Премиър Лийг 23-годишният полузащитник не се е разписвал от 20 януари и ще му се наложи доста бързо да преоткрие това си лице, което накара Почетино преди повече от година да го опише като „ най-хубавия млад състезател в света”.



ПОВЕЧЕ АЛТЕРНАТИВИ ОТ ПЕЙКАТА

За да съумеят да задържат до самия завършек на шампионата кандидатурата си за купата в Премиър Лийг, „ шпорите” ще би трябвало да влагат много пари за разширението на своя състав.

Тяхната титулярна единайсеторка е съвсем толкоз добра, колкото и на всички останали в елитния ешалон, но оттатък нея обезверено се нуждаят от повече количество и качество.

При отсъствието на контузения Хари Кейн пейката на Маурисио Почетино за последния турнирен мач от сезона, в случай че се постановяваше намиране на джокер против Евертън, включваше Винсент Янсен, Киърън Трипиър, Виктор Уаняма, Серж Орие, Джордж Марш и Оливър Скип.

За съпоставяне, Манчестър Сити имаше разполагаем като аварийни разновидности в решаващия мач с Брайтън трима футболисти от ранга на Кевин Де Брайне, Лерой Сане и Габриел Жезус. Така е елементарно да се изясни за какво лондончани приключиха на цели 27 точки зад първенците.



АДЕКВАТНА РЕЗЕРВА НА КЕЙН

Частта от състава, на която най-вече липсва същинска дълбочина и където това най-вече се отразява на тима, е офанзивата. Кейн пропусна 17 мача поради травми предишния сезон и, при все това Хюн-мин Сон и Лукас Моура направиха чудеса от смелост за запълване на оставената празнота, трябваше още поддръжка.

Трудно е да се откри нападател, който да е благополучен от това да седи на пейката в 90% от времето, когато Кейн е на линия, но „ шпорите” просто са длъжни да купят съответна запаса на своя амулет. Договорът на Фернандо Йоренте изтича в края на юни и няма по какъв начин да се разчита на Сон и/или Моура за понасянето на цялата тежест от отсъствието на водача на офанзивата.

Ако Тотнъм в действителност желае да се състезава с Манчестър Сити и Ливърпул за шампионската корона в Англия, ще би трябвало да си купи нов централен нападател, който да може да способства с най-малко по 10 гола на сезон в шампионата.



ПОВИШЕНИТЕ ОЧАКВАНИЯ

Един от основните аспекти, които трансфораха Маурисио Почетино в толкоз огромен триумф в Тотнъм, е неговата изумителна дарба да изцежда оптимални резултати от минимални запаси.

След достигането на финала на Шампионската лига обаче към този момент съществува риск „ шпорите” са изгубят своя статут на новобранец измежду огромните, а с триумфа идва и апетитът за нов допир до славата.

Ако Почетино успее да направи някои знакови входящи прехвърляния това лято и удържи основните си фигури най-малко за този сезон, почитателите могат да имат упования любимците им да се сборят за купата на изумителния им нов стадион.

С нарасналата вяра обаче идва и увеличеното напрежение, а аржентинският управител на тима ще би трябвало да увеличи равнището, с цел да направи по този начин, че представянето на момчетата му на игрището да се равнява на упованията към тях от трибуните.
Макс Уинтърс, „ Дейли Мейл”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР