По-малко от два часа отне на парламента да гласува оставките

...
По-малко от два часа отне на парламента да гласува оставките
Коментари Харесай

Без Борисов и министрите в оставка парламентът гласува промените в кабинета

По-малко от два часа лиши на Народното събрание да гласоподава оставките на Владислав Горанов, Младен Маринов, Николина Ангелкова и Емил Караниколов. Според решението на тяхно място застават досегашният здравен министър Кирил Ананиев, шефът на националната полиция Христо Терзийски, вицепремиерът Марияна Николова и досегашният заместител на Караниколов – Лъчезар Борисов. Здравното министерство се поема от досегашния началник на " Александровска " болница Костадин Ангелов.

Промените бяха гласувани в отсъствието на премиера Бойко Борисов. Нито един от подалите оставка също не беше в залата. На няколко пъти от Българска социалистическа партия упорстваха Борисов да пристигна в Народното събрание и самичък да обоснове предлаганите промени. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева даде обещание, че ще му съобщи настояването. Малко по-късно тя даде 15 минути отмора, с цел да приказва с премиера. След това изясни, че Борисов нямал опция да пристигна. И добави, че нито Конституцията, нито правилникът го задължвали да участва. Промените бяха препоръчани от вицепремиера Томислав Дончев на фона на крясъци " Оставка " от Българска социалистическа партия.

Наесен отново

През септември или октомври може да има още поправки в кабинета. Това съобщи пред БНР в два часа преди гласуването депутатът от " Обединени патриоти " Борис Ячев. В момента ръководещите се пробват да успокоят ситуацията в страната с оставките на министрите на Владислав Горанов, Младен Маринов, Емил Караниколов и Николина Англекова. Очаква се те да бъдат гласувани от Народното събрание в петък, а досегашният здравен министър Кирил Ананиев да поеме финансовото министерство.

В началото на идната седмица ръководещите ще предложат и „ нови цели “ най-вече в обществено икономическата сфера. Въпреки това наесен е допустимо да бъдат направени още промени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР