По-малко от час преди началото на квалификацията за Гран При

...
По-малко от час преди началото на квалификацията за Гран При
Коментари Харесай

Хорнър: Матешиц подсигури бъдещето на отбора ни

По-малко от час преди началото на квалификацията за Гран При на Съединени американски щати предходната събота бе оповестено, че притежателят на тимовете на Ред Бул и Алфа Таури Дитрих Матешиц е умрял на 79-годишна възраст. По думите на ръководителя на „ Биковете “ Кристиан Хорнър обаче кончината на Матешиц няма да се отрази на бъдещето на двата отбора във Формула 1.
 Почина притежателят на Ред Бул и Алфа Таури Почина притежателят на Ред Бул и Алфа Таури
„ Не, бъдещето ни е обезпечено. Той сътвори добра основа за бъдещето, а от 2026 година Ред Бул ще стане и производител на мотори, което бе и изчезналото парче от пъзела. Той имаше визията, която да разреши това да се случи и тъкмо както и с шасито, ние ще използваме същия дух, неговия дух, в бъдещата компания за мотори “, изясни Хорнър.

„ Той имаше визията да утвърди проекта за основаването на дивизията за моторите, с цел да приготви отбора за бъдещето в дълготраен проект. Неговата отдаденост ни разреши да създадем това, което имаме в Милтън Кийнс, което пък ни слага в доста добра позиция за идващите години. Той бе замесен в ръководството на тима до последните си дни “, добави още Хорнър.
 Смъртта на Матешиц спря договарянията за наказването на Ред Бул Смъртта на Матешиц спря договарянията за наказването на Ред Бул
В самото съревнование в Остин, което се организира в неделя, Макс Верстапен завоюва своята 13-та победа за сезона, с което оказа помощ да Ред Бул да завоюва за пети път купата при конструкторите във Формула 1. И успеха на Верстапен, и купата бяха отдадени на Матешиц.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР