По-малко от 48 часа преди началото на вота, МВР вече

...
По-малко от 48 часа преди началото на вота, МВР вече
Коментари Харесай

Местни избори: Близо 1100 сигнала за нарушения, цената на един гл...

По-малко от 48 часа преди началото на вота, Министерство на вътрешните работи към този момент е в цялостна подготвеност. За да се обезпечи по-добра връзка сред регионалните структури, е основана нова географско-информационна система за обработка на получените сигнали от жителите.

" До сегашния миг има общо 1080 сигнала за нарушение на изборното законодателство ", съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Това е близо троен растеж в постъпилите сигнали спрямо 2019 година, когато сигналите са били 431.

 

" Имаме по-голяма интензивност от страна на жителите. Най-много сигнали има от Бургас, Варна, Монтана, Враца и столицата ", сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

 

Най-голяма част от сигналите - 649, са за пазаруване на гласове, а един глас се търгува сред 40 и 150 лв., съгласно вътрешния министър. Оказва се обаче, че предложенията стават все по-разнообразни.

" Дават се обещания за работа, опрощаване на задължения към кредитни институции, заложни къщи, вересии и дърва за огрев ", сподели Коцев.

 

Над 15000 чиновници ще наблюдават за сигурността на секциите в изборния ден. Те ще бъдат запечатани още на следващия ден. А от министерството приканват жителите да алармират за всяко изборно нарушаване, което виждат.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР